Na tessék, ezt kellett megérnünk, még a végén kiderül, hogy nincs is  akkora nagy barátság a BB-s és androidos tábor közt, legalábbis a telefongyártó tapasztalatai szerint a BlackBerry-tulajok koránt sincsenek annyira kibékülve az Androidról portolt appokkal, mint amennyire lehetnének. Alec Saunders fejlesztői kapcsolatokért felelős vezérigazgató odáig merészkedett, hogy ki is jelentette a CNet-nek, hogy az androidos portok kereskedelmi szempontból nem éppen telitalálatok, a BB-s userek konkrétan utálják őket.

androidruntime.jpg

Erre nyilván mindenkinek megvan az oka, feltételezem hozzájárul a dologhoz az az iszonyatos mennyiségű szemét, amit egyes fejlesztők rálapátolnak, vagy éppen rálapátoltak korábban a BlackBerry Worldre alkalmazás címszóval. Persze zárójelben jegyezném meg, hogy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy minden natív app szuper és hogy minden androidos port egy rakás hulladék.

Ami azt illeti, azért érdemes észben tartani, hogy az androidos portok nélkül ma nem lenne 120 ezer BB10-es alkalmazás a BlackBerry Worldben, aminek a jelentőségéről megintcsak lehet vitatkozni, de ez sajnos akkor is egy egzakt mérőszám sok vásárló számára, és bár az Google Play Store-t és az iTunest képtelenség megelőzni, legalább a Microsoftnak jól be lehet mutatni ezzel.

Meg azért a fejlesztők számára az androidos alkalmazás-port kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy valaki kipróbálja magát (pontosabban az alkalmazását) az új platformon, mielőtt natív app fejlesztésébe vágná a fejszéjét. Szóval az Android runtime-nak van létjogosultsága és jelentősége BlackBerry 10-en, más kérdés, hogy a legtöbb felhasználó reflexből töröl mindent, amit eredetileg Androidra írtak a fejlesztők -- nyilván senki nem azért vett BlackBerryt, hogy egy androidos appot bámuljon aztán a kijelzőjén, nem igaz?

Via CNet.

Címkék: port android bb10