A BlackBerry láthatóan komolyan gondolja, hogy feltámasztja a BlackBerry Messengert, sőt olyan vérfrissítést visz bele, melyet egyik okostelefon-gyártó sem tudott eddig belegyömöszölni a gyári chatprogramjába. Tudom, hogy a BBM itthon nem annyira népszerű, de ha valami, akkor a BBM csatornák azzá teheti.

bbmchannels.png

A BlackBerry Live-on bemutatkozó BBM csatornák funkció lényegében egy közösségi tér a BlackBerry Messengeren belül, melyre ugyanúgy tud posztolni egy oldal üzemeltetője, mint a Facebookra vagy a Twitterre -- a posztokhoz pedig lehet hozzászólni, sőt lájkolni is.

A mostani poszt apropóját pedig az adja, hogy a BlackBerry egy webes menedzsmentfelületet is kereált a BBM csatornáknak, vagyis mostantól nem kötelező a telefonon bepötyögni a posztokat, lehet PC-ről, webböngészőből is feltölteni mindenféle tartalmat, meg a csatorna különböző paramétereit állítgatni. Gyorsan hozzáteszem, hogy ez csak az oldalak menedzselésére jó, a közösségi aktivitáshoz, vagyis más oldalak tartalmának lájkolásához vagy kommenteléséhez továbbra is kötelező a telefon.

Ettől függetlenül a BBM csatornák egyre ígéretesebb funkciónak tűnik, különösen annak fényében, hogy a BBM rövidesen nem csak BlackBerryre, hanem Androidra és iOS-re is elérhető lesz. Már csak egy kis idő, és remélhetőleg az alkalmazás kilép a bétafázisból, és mindenki élvezheti ennek a remek funkciónak a képességeit.

Ha eljön az idő, ne feledjétek, a BerryBlogot BBM csatornáját megtaláljátok a következő PIN alatt:

C000190A7

Várunk!

süti beállítások módosítása