A Formula 1-es mezőnyben jelenleg legjobb tudomásom szerint egyetlen okostelefon-gyártó szponzor van, mégpedig a BlackBerry (ha tud valaki másról, szóljon), a cég logója az év eleje óta van rajta Hamilton és Rosberg kocsiján, meg mezén, és persze az egész csapat (beleértve a pilótákat) zsebében ott lapulnak a BlackBerryk. Mint kiderült, nem a Mercedes AMG Petronas az egyetlen csapat, mely a BlackBerry mellett tette le a voksát, van olyan istáló is, amely kizárólagosan BlackBerryt használ, ráadásul nem is a szponzori szerződés jelentette kényszerből.

force_india.jpg

Ez a csapat az indiai milliárdos, Vijay Mallya kezében lévő Force India, Paul Di Resta, és Adrian Sutil csapata. A team IT-vezetője a minap közölte a Computing című brit lappal, hogy az istálló jelenleg kizárólagosan BlackBerryt használ, bár tény, hogy felmerült olyan opció is, miszerint iOS és Android eszközöket venne a csapat, melyeket a kanadai cég mobilmenedzsment-rendszerével tartanának kordában. 

A csapat 300 fős kollektívája tehát kivétel nélkül BlackBerryt használ, különféle tudású és korú változatokat, van BB6-os készülék is a flottában, meg a legújabb BB10-es telefonok is megtalálhatók a mérnököknél és más csapattagoknál. A számítástechnikai részleget vezető mérnök szerint egyébként a BlackBerryt a biztonság miatt választotta a csapat, hiszen a kanadai gyártó megoldásai olyan biztonsági szinten nyújtanak már alapesetben is, melyre egyik más platform sem képes önállóan.

Fenébe, ha ez így megy tovább, egyre nehezebb lesz eldönteni, hogy kinek szurkoljak a Forma 1-ben!

Via Computing.

Címkék: f1 india 1 formula force
süti beállítások módosítása