A WhatsApp Messenger korunk egyik kétségtelenül legnépszerűbb azonnali üzenetküldő platformja, mellyel ma már naponta (!) 20 milliárd üzenetet küld ma több mint 300 millió felhasználó. A programból a hét elején új verzió érkezett szinte minden platformra, köztük BlackBerry 10-re és a régebbi BlackBerry operációs rendszere is is, mely hiánypótló funkcióval gazdagította az alkalmazást.

whatsapp-logo2.jpg

Az új WhatsApp már támogatja az úgynevezett push-to-talk üzenetek küldését minden platformon -- ez olyan kicsit, mint a walkie-talkie, vagyis megnyomsz egy gombot, a rendszer felvesz egy pár másodperces hangüzenetet, amit aztán továbbít a címzettnek. Fontos különbség, hogy a régi BlackBerryknél ehhez a funkcióhoz a szóközt kell lenyomni, a BB10-es telefonoknál egy ikont kell nyomni a felvételhez.

A chatprogram népszerűségéhez ez a funkció alighanem tevékenyen hozzájárul majd, ettől függetlenül azért a BBM-hez képest azért vannak még hiányosságok, de tagadhatatlan, hogy a 300 milliós felhasználói bázis csábító lehet azok számára, akik egy olyan csevegóplatformot keresnek, mely ott van a legtöbb mobilon.

A WhatsApp BlackBerry OS-hez és BlackBerry 10-hez egyaránt elérhető a BlackBerry Worldben.

süti beállítások módosítása