Tegnap minden hivatalos papírra aláírás és pecsét került, így most már nagyon záros határidőn belül megkezdheti az Amerikai Védelmi Minisztérium, vagyis a Pentagon a BlackBerry okostelefonokból álló flotta cseréjét, megújítását. Természetesen mi másra újítanának, mint BlackBerryre.

pentagon.jpg

A Védelmi Minisztérium alá tartozó egyik ügynökség, a Defense Information System Agency ugyanis megadta a működési engedélyt a BlackBerry Z10 és Q10 típusoknak a minisztérium informatikai hálózatán, BlackBerry Enterprise Service 10 mobilmenedzsment-támogatással. Az új BlackBerryk jóváhagyása az informatikai infrastruktúra részeként azt hiszem magáért beszél ilyen magas biztonsági szinten, és a kanadai cég termékeinek szuperbiztonságos működését dicséri (megjegyzem, ezt a működési engedélyt eddig egyetlen másik gyártó sem kapta meg a készülékeire).

Mindez azt jelenti, hogy a Pentagon flottája ez év őszén tízezer új BB10-es telefonnal bővül, idén év végére pedig harmincezresre hízik a flotta. Most már csak az a kérdés, hogy kell-e bárkivel is versenyeznie a jövőben a BlackBerrynek az Amerikai Védelmi Minisztérium falai közt, vagyis más gyártó termékei is megkapják-e a zöld lámpát.

Szerinted?

süti beállítások módosítása