Thorsten Heins anno a BlackBerry Live konferencián a messzi Orlandóban a nyitóelőadása utolsó slusszpoénjaként közölte a hírt, amire addigra már nagyjából mindenki számított: androidos és iOS-es verziója is érkezik majd a BlackBerry Messengernek, a kanadaiak exkluzív csevegőprogramjának. Múlt héten a BlackBerryOS jóvoltából láthattatok is egy videót az androidos verzió működéséről, ami kis túlzással úgy nézett ki, mint a Z10-es BBM, vagyis elsősorban a csevegőfunkciókat illetően, mert hang- és videohívást egyelőre nem lehet majd bonyolítani vele.

bbm_multiplatform.jpg

De ami késik, nem múlik, ám addig is jöjjön egy jó hír Alex Kinsellától, a BlackBerry egyik illetékes managerétől, aki a Twitteren közölte, hogy a chatprogram iOS-es verziója is már a csőben van, olyannyira, hogy a gyártó két hete leadta a végleges alkalmazást az App Store-nak a szokásos validációs folyamatra. Ez azt jelenti, hogy az Apple mérnökei már elkezdték tesztelni az alkalmazást, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, tetszőleges ideig ülhetnek rajta, amíg végül az app megjelenik majd a piactéren -- ingyenes letöltésként.

Az egyelőre nyitott kérdés továbbra is, hogy a BlackBerry miként próbál pénzt keresni a multiplatformos BBM-mel, mindenesetre nem lennék meglepve, ha bizonyos, később megjelenő funkciókat csak pénzért lehetne majd elérni, persze jó kérdés, hogy ez mennyire szegi majd kedvét a Viberen és társain edzett felhasználóknak.

Te használnál az iPhone-odon vagy az androidos telefonodon BBM-et?

süti beállítások módosítása