A BlackBerry 10 operációs rendszer az eredeti, januárban napvilágot látott változathoz képest sokat fejlődött, javult, újabb funkciókkal és szolgáltatásokkal egészült ki, ahogy ez egy rendes újszülött operációs rendszertől elvárható. A múlt héten a BB10 legfrissebb, 10.2-es verziója eljutott abba a fázisba, hogy a BlackBerry végre-valahára úgy döntött, a hosszú tesztelést (beleértve a nem hivatalos, kiszivárgott verziókkal végzett több tízezres felhasználói teszteke) követően megérett a publikus megjelenésre.

102_frissites.jpg

A múlt héten több tucat felhasználó is arról számolt be a különböző fórumokon, hogy megkapta a telefonjára a 10.2.0.17xx-es verziók valamelyikét, ehhez most csatlakozom én is, a Magyar Telekom hálózatán működő Z30-am a hétvégén frissült a jelenleg elérhető egyik legfrissebb szoftververzióra, ami konkrétan a 10.2.0.1791-es sorszámot viseli (a szoftverkiadás verziója 10.2.0.424).

Akit a verziószámozás helyett sokkal jobban érdekel, hogy milyen újdonságokat tartogat az új főverzió, annak most gyorsan összefoglalom a lényeget, nagy vonalakban: 

  • Priority Hub, a kiemelt üzeneteknek,
  • A Hub-ban minden e-mail fiók külön színnel jelölhető,
  • Android runtime 4.2.2 támogatás, hardveres grafikus gyorsítással,
  • Üzenet előnézeti értesítők mind a kezdőképernyőn, mind az operációs rendszer felületén belül. A felbukkanó üzenetekre a Hub-ba való belépés nélkül is lehet gyors választ küldeni,
  • Cascades-alapú Beállítások panel (eddig Adobe AIR alapon működött a Settings menü),
  • Wi-Fi Direct támogatás (két eszköz router közbeiktatása nélkül is tud kommunikálni egymással Wi-Fi-n keresztül),
  • Új alkalmazáskezelő modul.

Az új rendszerfrissítés várhatóan még október során, fokozatosan érkezik meg a legtöbb telefonra a legtöbb szolgáltatóhoz. Nyomogassátok serényen a "frissítések keresése" gombot a beállításoknál, bár elvileg az elérhető letöltésről a rendszer is figyelmeztet.

süti beállítások módosítása