Tulajdonképpen a BlackBerry 10 operációs rendszer megjelenése óta folyamatosan (lét)kérdés, hogy a legnépszerűbb VoIP, illetve chatalkalmazások mikor lesznek elérhetők a platformra. Az már a kezdet kezdetén világossá vált, hogy lesz Skype, a chatprogramok közül ott a WhatsApp és persze a BlackBerry Messenger, de egy nagyon sokak által használt appra még most is várni kell, pedig régi BB OS-en már egy ideje elérhető.

Ez az app a Viber, melyet elképesztően sokan használnak Magyarországon, és amiről már mindenki lemondott, egészen a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.2.1-es verziójának megjelenéséig. És valóban, soha, egyetlen mobilos alkalmazás kapcsán sem jött még hozzánk annyi megkeresés és kérdés, mint a BB10-es Viber kapcsán -- mikor jelenik már meg, segítsünk az androidos változatot felheggeszteni a készülékre, honnan kell letölteni működő változatot és még sorolhatnám.

Szerencsére rövidesen eljöhet majd az idő, amikor még minimális szinten sem kell majd hekkelni, legalábbis ez derül ki egy hétvégi Twitter-bejegyzésből. A megfogalmazás sokat sejtető, a Vibernél azt írják, hogy a cég a BlackBerryvel karöltve "dolgozik a megoldáson", ami jó eséllyel azt jelenti, hogy az androidos Viber lesz átültetve BB10-re, és a programot a BlackBerry Worldből lehet majd elérni. Vagyis pont ugyanúgy fog működni az app, mint a Skype.

Mindegy, a lényeg, hogy valahogy működjön, és mielőbb működjön, mert a végén még kénytelen lesz így a világ áttérni a BBM használatára...

Címkék: viber bb10
süti beállítások módosítása