A BlackBerry itt van és itt is marad még egy darabig - talán leginkább ez az üzenete annak, hogy az első androidos modell, a PRIV piacra lépése után fél évvel már gyakorlatilag kész tény, hogy a kanadaiak két új mobilt is a boltokba küldenek. A korábban kiszivárgott infók arra engednek következtetni, hogy mindkét típus középkategóriás modell lesz, a PRIV-hez képest jóval szerényebb árcédulával, ami a várakozások szerint jótékonyan hathat az eladásokra. A két modell belső kódneve Hamburg és Rome lehet, most éppen az előbbi műszaki specifikációit vélték felfedezni az egyik tesztprogram, a GFXbench nyilvános adatbázisában.

blackberry-hamburg-1.jpg

Az adatbázisban szereplő infók egyértelműen egy eddig nem látott, alighanem prototípus, vagy tesztfázisban lévő BlackBerryről árulkodnak, mely az STH100-X belső modellszámot viseli, vagyis igazodik a gyártó eddigi számozási gyakorlatához. 

blackberry-hamburg.png

A meglehetősen részletes specifikáció-lista szerint a Hamburgba (a dobozon nyilván nem ez a név szerepel majd) egy Snapdragon 615-ös SoC dolgozik majd, ami egy nyolcmagos, részben 1,5 GHz-en, illetve 1 GHz-en dolgozó processzort, valamint egy Adreno 405-ös GPU-t tartalmaz. A mobilba 3 GB memória kerülhet, a belső tárhely pedig alighanem 16 GB-os lesz (ez memóriakártyával az egekbe növelhető). Az 5,2 hüvelykes képátlójú, FullHD felbontású kijelzőn kívül érdekes részlet a 12 megapixeles hátlapi és 7 megapixeles előlapi (szelfizők örvendjetek!) kamera, illetve az operációs rendszer, ami már gyárilag Android 6.0.1 lesz. 

A nyolcmagos processzor, és a PRIV-vel megegyező méretű rendszermemória ne zavarjon meg senkit, a specifikációk szerint ez egy ízig-vérig középkateógriás (vagyis inkább felső-középkategóriás) mobil lehet, ha végül valóban ezeket a komponenseket pakolja bele a BlackBerry. Valószínűleg az Android 6.0 vígan elszalad majd rajta, bár a masszívabb játékokkal lehetnek azért gondok, meg talán kevésbé is lehet időtálló egy ilyen modell, mint egy csúcskategóriás készülék, de hát valamit valamiért ugyebár. 

A Hamburg megjelenéséről egyelőre csak találgatnak a népek, ez alapján valószínűsíthető, hogy a mobil még a nyáron, vagy legkésőbb kora ősszel a boltokba kerülhet, az ára pedig valahol a Classic és a Passport közé várható a megjelenésekor.

Via GFXbench, via BlackBerryes.ru. A beágyazott képen szereplő készülék renderelt illusztráció!

süti beállítások módosítása