A BlackBerry már az első androidos modell, a PRIV megjelenésekor igyekezett a BlackBerry 10 operációs rendszer minél több funkcióját átörökíteni a Google-féle környezetbe, egyesek szerint több, mások szerint kevesebb sikerrel. Ennek a kezdeményezésnek volt a része egyebek mellett a "Produktivitás lap" nevű, oldalról beúszó panel, ami kicsit a BB10 Flow-Peek gesztusait próbálja helyettesíteni, némi módosítással.

productivity-tab-horizontal.png

Tegnap az androidos szoftvercsomag átfogó frissítésével ez a felület, illetve alkalmazás is megújult, gyakorlatilag megjelenése óta először -- egyben most már különálló alkalmazásként is megjelent a Play Áruházban (ahol egyébként BlackBerry Termelékenységi lapnak hívják az appot). 

Az új kialakítás átláthatóbb lett és néhány apróbb új funkcióval is bővült, tehát még produktívabb lett. Például a Hub nézetből azonnal lehet válaszolni (reply all-lel) egy levélre, illetve lehet törölni is, a Névjegyzék modul esetében pedig indítható hívás, szöveges üzenet és e-mail írása is a felületről.

A megújult produktivitás fül egyébként abból a szempontból nem teljesen új, hogy a KEYone barcelonai bemutatóján már ez a verzió futott az új QWERTY-s BlackBerryn, és természetesen ez lesz rajta a megjelenésekor is, az Android legújabb, 7.1.1-es verziójával együtt.

Az új app mellett egyébiránt az összes gyári BlackBerry alkalmazás frissítést kapott tegnap, többnyire csak hibajavításokat, melyek feltehetően már a KEYone megjelenésének ágyaznak meg. Ha androidos BlackBerryd van, tessék ellenőrizni a Play Áruházat a frissítésekhez!

süti beállítások módosítása