A RIM az utóbbi hónapokban jól láthatóan komolyabb jelenléttel igyekszik képviselni magát egyes, délkelet-ázsiai országban, így többek közt a lakosság méretét tekintve a világ negyedik legnagyobb országának számító Indonéziában. A cég holnap itt dobja piacra a BlackBerry 9220-at, az OS 7-es kínálat legolcsóbb készülékét.

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy az új Curve Indiában került először a boltokba, konkrétan múlt csütörtökön, nagyjából 200 dollárnak megfelelő helyi valutáért (persze az ár nagy mértékben függ a vállalt feltételektől). Indonéziában az alapmodell 1999000 rúpiába kerül, ami napi árfolyamon számolva nagyjából 50 ezer forintnak felel meg - értelemszerűen ez a feltöltőkártyás konstrukció ára.

A 9220 nagyjából minden szempontból a 8520 utódjának tekinthető, modernizált külsővel, modernizált szoftverrel (ezen a típuson már OS7.1 fut, annak minden extrájával együtt - leszámítva az NFC-t). Egyébként a paraméterek sok szempontból változatlanok, így például maradt ugyanaz a kijelző (2,44 hüvelyk, 320x240 pixeles felbontással), nincs 3G-modem és nincs GPS sem a mobilban.

Lehet ez már errefelé, Kelet-Európában is kevés, de ne feledjük, hogy a fejlődő piacokon sokaknak ez jelenti a csúcskategóriás okostelefont, emellett a helyi okostelefon-piac további, jelentős felfutás előtt áll. Ha ezeket a felhasználókat idejekorán sikerül rászoktatni a BlackBerryre, illetve a BlackBerry-szolgáltatásokra, a RIM hosszú távon komoly előnyt kovácsolhat arra a pár százmillió felhasználóra építve, akik ezekben az országokban élnek.

Persze első okostelefonnak itthon sem lesz utolsó a BlackBerry 9220. Már ha lesz.

süti beállítások módosítása