A Mobile World Congress végére beindult a PR-gépezet a BlackBerrynél, és bár sokan talán inkább új készülékekkel kapcsolatos híreket vártak volna (türelem, rózsát terem), a kanadaiak ettől függetlenül az idei év, illetve az elmúlt évek egyik legnagyobb bejelentését szolgáltatták ma - nyilván nem véletlenül az MWC-re időzítve:

A BES mobilmenedzsment-platform bekerült a Microsoft Azure felhőszolgáltatás által kínált üzleti platformok, megoldások közé.

Aki esetleg annyira nem lenne képben, ez az egész felhős elgondolás abból indult ki, hogy a saját szerverek fenntartása, menedzselése, illetve az eszközpark folyamatos frissítése (vagyis minden, a szoftvert és hardvert érintő adminisztrációs és logisztikai vetület) költséges, a rugalmasan skálázható és konfigurálható, bérelhető szerverkapacitás a mai technológiával már sokkal kifizetődőbb, kellően gyors és nem utolsósorban biztonságos is.

azure_bes.jpg

A BlackBerrynek egyébként jó ideje létezik már felhős mobilmenedzsment-platformja, ez a BES12 Cloud, az Azure integráció azonban lehetővé teszi a Microsoft megoldását már használó cégek számára, hogy könnyedén, gyakorlatilag néhány kattintással üzembe állítsanak egy BlackBerry-alapú mobilmenedzsment-szervert. Ez a szerver a helyben telepített (vagy szakszóval on-premise) szerverek összes funkciójával rendelkezik, vagyis akár több tízezer licenc is ráaggatható, ha kellően nagy méretű cégről van szó. 

A cégek szerint egy BES12-szerver Azure-alapokon megfelelő gyakorlattal nagyjából 20 perc alatt felhúzható - a telepítési lépéseket ebben a blogbejegyzésben lehet követni. Az Azure-t használó szervezetek számára a két partnercég ígérete szerint a licencelés és a support is egyszerűbbé válik, vagyis inkább mondjuk úgy, nem lesz bonyolultabb, mint most (ami a BlackBerry megoldásait ismerve egyébként kifejezetten üdvözítőleg hat).

A BES12 szerver ezen a linken keresztül érhető el az Azure Marketplace-ről, a kísérletező kedvűek akár egy ingyenes szerverkörnyezetet is felhúzhatnak maguknak, hiszen mind a Microsoft, mind a BlackBerry nyújt ingyenes próbaidőszakot a megoldásaihoz.

süti beállítások módosítása