Ma, amikor a BlackBerryt egyre többen próbálják leírni, nem könnyű megmutatni a felhasználóknak és a fejlesztőknek, hogy a RIM maximálisan kitart az új platform, a BlackBerry 10 mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy visszakapaszkodjon az okostelefon-piac meghatározó szereplői közé. Erre a célra kiválóan alkalmas a BlackBerry Jam World Tour, mely egy 23 nagyvárosban tartott konferencia-turné fejlesztőknek. 

A RIM a londoni állomást követően tett közzé először részleteket és statisztikákat az eseménysorozatról, ami összességében egyáltalán nem kelti azt a látszatot, hogy érdektelenség lenne a BlackBerry platform iránt, és a fejlesztők ne kívánnának nyitni más irányokba.

bb10_worldtour.jpg

Lássuk hát: a 12 hét alatt 23 várost meglátogató rendezvényen így összesen 5000 fejlesztő vett, illetve vesz részt, a RIM egyébként ugyanennyi BlackBerry 10 Dev Alpha prototípust oszt ki a megjelentek közt. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy valaki csak a potya tesztkészülékért megy a konferenciára, annak azért szeretnénk felhívni a figyelmét a 300 dolláros (azaz uszkve 70 ezer forintos) részvételi díjra.

A helyszíni beszámolók szerint egyébként a hangulat a múlt heti londoni rendezvényen rendkívül felfokozott és várakozásokkal teli volt, és bár Anglia hagyományosan erős BlackBerry-ország, azért máshol is komoly az érdeklődés, ezt jelzi legalábbis, hogy a regisztráció nyitása után nem sokkal eladták az összes jegyet a párizsi, barcelonai, berlini, torontói vagy éppen dzsakartai eseményre.

Hozzánk legközelebb Varsóba ér el a BlackBerry 10 Jam, július 3-án. Ha fejlesztő vagy, szerintem érdemes lehet részt venni, van még néhány hely.

Címkék: blackberry jam bb10
süti beállítások módosítása