Most már biztos, hogy senki nem menekül, az ázsiai termékkultúra teljesen beette magát az okostelefonok világába, egyre-másra érkeznek az óriási kijelzővel ellátott készülékek, amiket már szokás phabletnek is nevezni -- az alaptézis mindegyiknél egy és ugyanaz: ami nagyobb, az biztos jobb. Mert néhány ténylegesen is praktikus felhasználási vonzattól (amit egyébként a kutya nem használ) eltekintve ezt még a hülye is megérti, ha mást nem is, ezt az innovációt az ázsiai gyártók sikerrel verték be az emberek fejébe.

wmere_panel1.jpg

A gigantikus telefonok piacáról így persze a BlackBerry sem maradhat ki, már a Z30 sem egy kis méretű készülék, de valószínűleg lesz még ennél nagyobb BlackBerry is a boltokban, legalábbis erre utal pár kiszivárgott fotó, amin egy óriási kijelzőpanel látható, rajta BlackBerry felirattal. Konkrétan egy 5 hüvelykes képátlójú, 1:1-es képarányú LCD-ről van szó (a típusjelzése alapján legalábbis bizonyára LCD-panelről van szó, nem OLED-ről), ami véletlenül pont a Windermere kódnevű készülékbe passzol -- abba a telefonba, amit a BlackBerry állítólag egy szolgáltató számára tervezett meg, és aminek hibrid érintő-nyomógombjai lennének. Csak még mindig nem dőlt el. hogy lesz-e egyáltalán az egészből valami (vagy eldőlt, csak nem tudunk róla).

wmere_panel2.jpgwmere_panel3.jpg

Az biztos, hogy ha lesz, a Windermere, nevezzék majd bárhogy, óriási telefon lesz, csak a kijelző beteríti az ember tenyerét, és akkor még sehol nincsenek a gombok és egyéb alkatrészek. Összehasonlítás képpen a Q10 kijelzőjének képátlója 3,1 hüvelyk, a Q20-é pedig állítólag 3,5 hüvelyk lesz majd, a képen látható panelhez képest mindkettő valóságos törpének tűnhetne, ha egymás mellé raknánk őket.

Vajon a QWERTY-s telefonok körébe is betör a péklapát-őrület? És ha igen, jó lesz ez nekünk? Lehet egyáltalán egy ekkora méretű telefonon normálisan gépelni? Megannyi kínzó kérdés vár megválaszolásra a kommentekben, vagy e-mailben, netán a Facebookon

süti beállítások módosítása