Frissítés: Közben megtaláltuk a BlackBerry hivatalos hibajelentését is, ami szerint a készülék nem hal meg, csak éppen a kijelzője nem kapcsol be (!) soha többé. Na kösz szépen!

A BlackBerry februári szoftverfrissítésével a régi készülékekre mintha átok ült volna, az elképesztő mennyiségű, kisebb-nagyobb bug közül azonban most egy különösen súlyosra derült fény, mely alkalmas arra, hogy kompletten kivégezze a telefont. Konkrétan a BlackBerry Z30-asok kijelzőjét adott esetben olyan szinten hazavághatja az új szoftver abban az esetben, ha a felhasználó hagyja teljesen lemerülni a készüléket, hogy soha többé nem lehet képet varázsolni rá.

P1100896.JPG

Hogy pontosan mi áll a probléma hátterében, azt nem tudni, annyi tűnik biztosnak, hogy egy ilyen mélymerüléses állapotból előfordulhat, hogy semmi nem hozza már ki a telefont, még a szerviz sem tud mit kezdeni vele, olyan szinten KO-ra vágja magát a rendszer. Az is biztos, hogy csak a BlackBerry Z30 érintett, és várhatóan a jövő héten érkezik a gyors mentőtapasz a gyártó részéről az alig pár órája kiszivárgott 10.3.1.1767-es OS képében.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fenti OS elérhető lesz-e a jövő héten a többi készülékre, vagy csak a Z30-ra, de elképzelhető, hogy a mélyalvásos halál olyan kritikus hiba, hogy soron kívül leküldi a BlackBerry az érintett telefonokra, a többieket meg egy másik verzióval frissíti. De persze az is lehet, hogy egyszerre jön a bugfix minden típusra, ami ezen a hibán kívül még számos, jelentéktelenebb bugot eltüntet..

Mindenesetre ha Z30-ad van, amit frissítettél a hivatalos 10.3.1-es verzióra, és kedves a telefonod élete, semmiképpen ne hagyd teljesen lemerülni, amíg meg nem érkezik rá az újabb frissítés!

süti beállítások módosítása