A régi motorosok bizonyára tudják, hogy a BlackBerry és az Android közös útja nem a PRIV-vel kezdődött, hanem sokkal korábban: már a PlayBook nevű tablet is képes volt bizonyos korlátok közt androidos appokat futtatni, ezt a képesség pedig bekerült a BlackBerry 10 operációs rendszerbe is, az Android futtatókörnyezet révén. 

Ez a futtatókörnyezet számtalan BlackBerry-felhasználó mentsvára volt az elmúlt időszakban, már amennyiben a készülék tulajdonosa a BlackBerry Worldben megtalálható, meglehetősen gyér programválaszték mellett mást is szeretett volna használni a telefonján. A BlackBerry fejlesztői ugyanakkor a legutóbbi szoftverfrissítés leprogramozása során nem voltak elég alaposak, és egy elég banális hibát hagytak a runtime-ban: a telefonra telepített androidos appokat nem lehetett letörölni.

art-update-2016.jpg

A cég mostanra állt elő a megoldással, egy frissített Android runtime-mal, amihez most kivételesen nem kell a teljes operációs rendszert frissíteni, helyette elég a futtatókörnyezetet simán letölteni a BlackBerry Worldből, nagyjából mint egy alkalmazást.

A frissítést ezen a hivatkozáson keresztül éritek el, fontos, hogy csak BlackBerry 10-es készülékről működik a link, és ott is csak akkor, ha a gyári böngészőben nyitod meg, és nincs engedélyezve/bekapcsolva az asztali mód. A javításra csak azoknak lesz szükségük, akik már telepítették a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3.2.2876-os verzióját, illetve értelemszerűen használnak androidos appokat a BB10-es telefonjukon.

Fotó: CrackBerry.

süti beállítások módosítása