Mióta a TCL átvette a BlackBerry márkájú készülékek tervezését és gyártását, tulajdonképpen a csapból is a nem teljesen alaptalanul sikermodellnek kikiáltott KEYone folyik, amihez mostanában csatlakozik a full touch formátumú tesó, a Motion. A régi BlackBerry-jellegzetességekhez hű, billentyűzetes KEYone-t először idén év elején mutogatták szűk körnek a Las Vegas-i CES-en, amit a nagy plénum előtti bemutató követett Barcelonában februárban -- szóval közmegegyezés szerint lassan ideje lenne megvillantani valamiféle utódmodellt, még akkor is, ha a KEYone végülis csak a nyáron kerülhetett a boltokba.

bbf100-1-tcl.png

Egészen mostanáig kellett várni a legújabb pletyka-morzsára a KEYone utódjával kapcsolatban, egy holland oldal szúrta ki a TCL egyik konfigurációs állományában. Sok minden nem derül ki azért az újdonságról, azt viszont sejteni lehet, hogy BBF100-x típusszámozást kapott a sorban (emlékeztetőül a KEYone a BBB100-x, a Motion pedig a BBD100-x - de akkor mi lesz vajon a BBE100-x?), QWERTY billentyűzete lesz, a kijelző felbontása pedig pont ugyanakkora, mint a KEYone-nál, azaz 1620x1080 pixel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kijelző képaránya is egyezik a két modellnél, ami méginkább arra utalhat, hogy ez bizony nem lehet más, mint a KEYone 2, vagy KEYtwo.

Még egy fontos részlet szerepel a dokumentumban, mégpedig a készülékben lévő rendszerchip típusa, az SDM660, ami minden bizonnyal a Snapdragon 660 lapkát takarja. Ez a chip az első KEYone-ban lévő Snapdragon 625-höz képest lényegesen modernebb, új architektúrára épül és a memóriakezelése, valamint a grafikus teljesítménye is ráver a 625-re, miközben a fogyasztása kvázi ugyanakkora. Egyéb műszaki paraméterekről egyelőre nem szól a fáma.

Hogy a KEYone-utódból mikor lesz ténylegesen megvásárolható termék, az persze mindebből nem derül ki, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy valahol ugyanarra a menetrendre lehet számítani, mint az első KEYone esetében, vagyis ha valóban létező, fejlesztés alatt álló termékről van szó, akkor valamikor a jövő év elején meglehet a bemutató, jó esetben tavasszal pedig felkerülhet a boltok polcaira az új QWERTY-s BlackBerry.

Via GSMarena via Mobielkopen.net.

süti beállítások módosítása