Történelmi pillanatot élünk kérem, a mai nappal megkezdődik a RIM első tabletjének, a PlayBooknak a forgalmazása a tengerentúlon. Bár most még ott a legtöbben az igazak álmát alusszák, mi már azt a napot ünnepeljük, amikor újabb kihívó érkezik a tabletek jelenleg meglehetősen egypólusú mezőnyébe. Hogy sikeres lesz-e végül a termék, azt majd az idő eldönti, bár tény, hogy sokan már most a bukását vizionálják (többnyire anélkül, hogy valaha láttak volna PlayBookot).

Többen hajlamosak megfeledkezni arról a tényről, hogy a PlayBookkal egy vadonatúj platform is érkezik a mobileszközök szegmensébe (mármint a mobil megoldásoknál vadonatúj, egyébként valójában meglehetősen komoly múltra tekint vissza). Ez a QNX, amely nem csak a PlayBookon, hanem később a jelenleg java-alapú BlackBerryken is megjelenik majd.

Nem tudom, ki hogy van vele, én a magam részéről örülök neki, hogy a RIM is beszállt ebbe a szegmensbe, bár tabletet eddig egyáltalán nem használtam. Az viszont, hogy a választék nemcsak egy új márkával, hanem egy új platformmal is bővül, mindenképpen jót tesz majd a piacnak, a gyártók tanulhatnak egymástól és a megélénkült verseny hatására folyamatosan arra kényszerülnek, hogy továbbfejlesszék eszközeiket.

Ez vár a PlayBookra is, ami a következő hetekben, hónapokban meggyőződésem szerint igen jelentős fejlődési szakaszt fog bejárni, úgy a szoftvert, mint a hardvert beleértve. Hogy ettől félkész termék lenne a PlayBook? Meglehet. Ahogy félkész termék volt az első androidos mobil, vagy bizonyos szempontból az iPhone is.

Mark my words, a PlayBookból idővel nagyon erős versenyző válik. Kezdődhet az edzés!

Címkék: playbook qnx
süti beállítások módosítása