Tegnap véget ért a tengerentúlon a BlackBerry World konferencia, amely szolgált egy-két igen érdekes fejleménnyel a RIM háza tájáról, elég csak a Microsoft-RIM stratégiai megállapodás bejelentését említeni. A gyártó felhozatala handset-fronton ettől függetlenül hagyott bennünk némi űrt, hiszen bár bejelentették az új zászlóshajónak tekintett BlackBerry 9900-at, legalább három másik típus, mely a korábbi ütemterveken szerepelt, egyáltalán nem került szóba.

Itt van például két új Curve, az egyik full érintős, a másik nem, aztán láthattunk képeket/videókat egy új érintőkijelzős felsőkategóriás készülékről, no meg a Torch 2-ről. Ezeknek egyelőre nyoma sincs, és egyes kósza híresztelések szerint októberig nem is lesz, ekkor tartják ugyanis a BlackBerry DevCon konferenciát, a hátramaradt készülékekről vélhetően itt rántják majd le a leplet.

És hogy mi okozza a késlekedést? A BGR úgy tudja, hogy a PlayBook fejlesztése és rohamtempójú piacra küldése annyi erőforrást felemésztett a RIM-nél, hogy egyszerűen nem maradt elegendő idő és ember az OS7-es eszközök összehozására. Aki tehát eddig utálta a PlayBookot, az most ezek után bizonyára csak azért vesz majd magának egyet, hogy rituális körülmények közt pusztítsa el a tabletet.

Ami azt illeti, máris az a pletyka járja, hogy a BlackBerry 9900 sem érkezik az előre jelzett időpontban (a RIM nyár elejére ígérte a rajtot), valamennyi csúszás biztos lesz, ami már csak azért is érdekes, mert az angol Vodafone (!) már most vesz fel rá előjegyzést.

süti beállítások módosítása