Az biztos, hogy a RIM-nél a legtöbb szoftverfejlesztő mérnök végigdolgozza az egész nyarat megállás nélkül, a hardveres csapat viszont lehet, hogy idő előtt elengedheti magát, már ha lehet hinni az N4BB exkluzív információjának, miszerint az első BlackBerry 10-re épülő okostelefon gyakorlatilag már gyártásra kész állapotban van. Ha a RIM az év végére tervezi a piaci debütálást, ez egyébként lassan időszerű is lesz, most viszont úgy tűnik, hogy olyan jól állnak a dolgok, hogy az új generációs érintőkijelzős készülék mégis piacra kerülhet akár már szeptemberben.

heins_bb10.jpg

Az újdonságról egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy érintőkijelzős lesz és valamikor augusztusban fogják bejelenteni, valamint nagy valószínűség szerint a Qualcomm Snapdragon S4-es processzora kerül bele, ahogy azt a héten megírtuk. Az N4BB szerint az első BlackBerry 10 okostelefon olyan színben lát majd napvilágot, ami a cég minden eddigi készülékétől megkülönbözteti majd az új modellt -- elképzelni sem tudjuk, mit választhatott a RIM, de szinte biztos, hogy a korábbi egyen fekete és fehér színek eltűnnek.

A fizikai billentyűzeteket kedvelő felhasználók számára kitűnő hír, hogy a QWERTY-s BlackBerry 10 okostelefon (egyelőre annyit tudni, hogy Nevada kódnéven fut majd) is gyakorlatilag kész, a termék sorozatgyártásra vár. Hogy ez a modell pontosan mikor fog megjelenni, arról egyelőre nincs az informátor puttonyában semmi konkrétum, de senki ne vegyen rá mérget, hogy ez a változat még idén a boltokba kerül.

A lényeg tehát, hogy a hardver gyártását állítólag akár holnap meg lehetne kezdeni, a nagyüzemi termelés megindításával az az egy bökkenő, hogy jelenleg még távolról sincs kész az az operációs rendszer, ami a telefonokra kerül majd. Az idő szorít, ha az idei premiert tartani akarja a cég, a BlackBerry 10 kódját 2-3 hónapon belül véglegesíteni kell, ha tényleg reális a szeptemberi megjelenés, akkor viszont a kulisszák mögött sokkal jobb a helyzet, mint amit a nagyvilágnak mutat a RIM.

Via N4BB.

Címkék: blackberry rim bb10
süti beállítások módosítása