Ha ez így megy tovább, egy perc nyugtunk sem lesz a nyáron, a tegnapi, BlackBerry 10-es készülékekkel kapcsolatos információkiszivárogtatás nem áll meg: az N4BB újabb titkos infókat rakott ki az oldalra a Nevadáról, vagyis arról az új BlackBerryről, melynek QWERTY-gombsora lesz.

nevada_qwerty_small.jpgKattintásra megnő

Ami viszont nem lesz neki, az a korábbi Boldoknál megszokott trackpad, ezt (illetve vélhetően a híváskezelő gombokat) ugyanis az érintőkijelző helyettesíti majd. Többen megjegyeztétek, hogy kérdéses, mennyire könnyen lehet majd ékezetesen gépelni a teljes érintőkijelzős Londonon, nos az biztos, hogy a Nevadával nem lesz gond az ékezetek bevitele trackpad nélkül sem, és ugyanígy kézenfekvően és egyszerűen működik majd a szókiegészítés is. A kiszivárgott információs anyag szerint mindkét funkció az érintőkijelző közvetlenül a billentyűzet feletti sávját fogja használni, éppen azt, ahol az eddigi telefonoknál a trackpad volt.

A blog közben azt is megtudta, hogy a Nevada körülbelül akkora lesz, mint a BlackBerry 9790, vagyis elméletileg a 9900-nél valamivel kisebb telefonról lesz majd szó, bár az is elképzelhető, hogy ez az olcsóbbik változat, a 720x720 pixeles felbontású OLED-panellel ellátott telefon már akkora lesz, mint a BlackBerry 9900. Az egyelőre nem világos, hogy ezt a modellt is a Bold családban dobják majd piacra, vagy új márkanevet találnak ki neki, mi az utóbbira tippelnénk.

bb10_bbm1.jpgbb10_bbm2.jpg

Aztán itt van még két kép a BB10-es BBM-ről, mely láthatóan szabadon választható témákkal érkezik majd. Érdekesség, hogy az OLED-kijelzős típusoknál aki sötétebb témát választ, annak a kijelző működési módjából eredően tovább fogja bírni az akkumulátor, hiszen az OLED-ek fogyasztása nagy mértékben a fényerőtől és a fényes területek nagyságától függ.

Biztosan maradt bennetek sok kérdés meg indulat az újabb hírek, információmorzsák kapcsán. Ne feledjétek ezeket kiadni magatokból a kommentekben, idővel pedig biztosan érkezik mindenre válasz, most már nem lennék meglepve, ha hetente érkezne újabb és újabb információ, titkos fotó vagy valami hasonló finomság az új telefonokról.

Az egyébként megvan, hogy Nevadában van az 51-es körzet?

Címkék: nevada qwerty bbm bb10
süti beállítások módosítása