A RIM továbbra is adós azzal, hogy nyilvánosságra hozza az új generációs, BlackBerry 10-et futtató BlackBerryk képességeit, vagy akár csak fotóit, most viszont legalább eljutottunk oda, hogy kiderült, az eddig két kiadott Dev Alpha fejlesztői prototípus motorházteteje alatt mi is lapul pontosan. Ez mondjuk a mi szempontunkból legfeljebb azért lehet érdekes, mert a Dev Alpha B várhatóan már nagyon hasonló belső felépítésű okostelefon, mint az első, kereskedelmi forgalomba kerülő érintőkijelzős példányok.

devalpha_a_b.jpg

A két prototípus közt a legfőbb különbség a processzor, egyébként ezek elsősorban az órajelben különböznek egymástól, bár azt nem tudni, hogy az Dev Alpha-ban hány MHz-en ketyeg a CPU, annyi biztos, hogy a másodikban 1,5 GHz-en. Érdemes hozzátenni, hogy mindkét Texas Instruments processzor annak a központi egységnek a leszármazottja, ami a PlayBookban található. A RIM hivatalos blogjában található bejegyzés alapján arra lehet következtetni, hogy a Dev Alpha B gyorsabb feldolgozóegységet kapott mind a nyers teljesítmény, mind a grafikus oldalon.

devalpha_a_b2.jpg

Aztán más a Wi-Fi rádió a második prototípusban, ez már tud kommunikálni a jóval kevésbé zsúfolt 5 GHz-es sávban is, emellett van Bluetooth 4.0-támogatás, illetve más az akkumulátor. 

Van aztán egy érdekes elszólás ebben a posztban, nevezetesen hogy a prototípusokhoz nem szükséges BIS a BlackBerry-funkciók kiaknázásához, ez azonban a végleges BlackBerry 10 eszközöknél nem így lesz, szóval a BlackBerry internetszolgáltatás továbbra is kell majd ahhoz, hogy egyes funkciók elérhetővé váljanak az előfizetők számára. Már csak az a kérdés, hogy ezt a szolgáltatást hogyan fogják beárazni a mobilszolgáltatók, ha ugyanis továbbra is feláras lesz a BIS, nem lesz könnyű dolga a RIM-nek.

Via BlackBerry DevBlog.

Címkék: dev alpha bb10
süti beállítások módosítása