A roaming mindig is a mobilszolgáltatók legnagyobb fejős tehenei közé tartozott, az SMS mellett, ám szerencsére az utóbbi időben javulni látszik a helyzet. Egyrészt az európai politika is meglátta abban a lehetőséget, hogy a csökkentést ha önként nem megy majd mi letoljuk a torkodon alapon átverje a szolgáltatókon, másrészt meg van, aki magától is belátta, hogy a külföldi mobilhasználat extra költsége, különösképpen az EU határain belül eléggé nonszensz mértékeket öltött. 

voda_bold.jpg

Itt van például a Vodafone, mely már korábban is elég jó roaming opciókkal jött ki, most pedig egyenesen azt állítják, hogy eltörölték a roamingot. Persze ez így sok csillaggal igaz csak legfeljebb, hiszen csak az új Red tarifáknál tűnik el a roaming felár mind a beszélgetéseknél, SMS-eknél és az adatnál, márpedig egy ilyen díjcsomagért havonta azért le kell szurkolni csaknem tízezer forintot. Másrészt meg csak a hazatelefonálás korlátlan ezeknél a Red csomagoknál, EU-s díjzónán belül lehet továbbra is a mindenkor érvényes percdíjat fizetni (ami jelenleg olyan 74 forint) hívás esetén.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Red tarifa szépen lassan a legjobb lakossági tarifává növi ki magát, ha valaki irgalmatlanul sokat beszél, abszolút mértékben no brainer, ráadásul most már akkor is, ha a telefonját a határokat elhagyva (szigorúan az EU-n belül maradva) is ugyanúgy akarja használni, mint idehaza. Most pedig következzen a PR-szöveg:

A Vodafone eltörli a roaming díjakat – korlátlan mobilozás az EU-n belül

‘Április 1-től a Vodafone Magyarország átalakítja lakossági és üzleti Red csomagjait, és eltörli az európai roaming díjakat, amely egyedülálló lépés nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is.’ – jelentette be Diego Massidda, vezérigazgató a szerdai sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy az elmúlt néhány évben a Vodafone több olyan piaci újdonságot is bevezetett, amely rendkívül előnyös az ügyfelek számára. A Vodafone mobil szélessávú lefedettsége – amely jelenleg a lakosság 98,4%-a számára elérhető – még mindig messze a legmagasabb Magyarországon, de Európában és a Vodafone Csoporton belül is kiemelkedő. Máig példa nélkül álló szolgáltatásként, a Vodafone bevezette az Európa Napijegyet, amely nagyon kedvező napidíj ellenében, hazai árakon teszi lehetővé a roaming szolgáltatás igénybevételét. A Vodafone Red csomagjai pedig teljesen átalakították a piacot azzal, hogy – úttörő megoldásként – korlátlan hazai beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget kínálnak. Diego Massidda hozzátette, hogy a Vodafone Magyarország az ügyfelek igényeit figyelembe véve folyamatosan fejleszti szolgáltatás- és termékkínálatát, amelynek részeként az elmúlt hetekben az internet-alapú hang- és üzenetküldő szolgáltatások piacát is liberalizálta, a VoIP szolgáltatásokra vonatkozó összes korlátozás feloldásával. Ezen felül bevezette a Red Mozi korlátlan videó-szolgáltatást is, amely páratlan kínálatot nyújt filmekből és TV-sorozatokból.

Mától a Vodafone Magyarország előfizetői elsőként Európa-szerte ugyanúgy tudják használni új lakossági és üzleti Red EU csomagjaikat hívások kezdeményezéséhez és adatkeretük felhasználásához, mintha otthon lennének, minden plusz költség nélkül. Ezen túlmenően, az új Világjegy szolgáltatás segítségével Európán kívül – a legnépszerűbb amerikai, afrikai és ázsiai országokban – is élvezni tudják a korlátlan hazai hívás- és üzenetküldés lehetőségét, valamint adatkeretük felhasználását, fix napidíj ellenében, pontosan ugyanúgy, mint a már korábban is meglévő Európa Napijegy esetében.

Viszlát Roaming

„A Red EU Roaming szolgáltatással a Red előfizetők az Európai Unió bármely országában tartózkodva ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha otthon lennének, azaz utazásaik során egyáltalán nem kell változtatniuk telefonálási vagy adatfelhasználási szokásaikon” – hangsúlyozta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország Lakossági szolgáltatásokért felelős Vezérigazgató-helyettese.

A Red EU Roaming szolgáltatással a Vodafone változatlanul 9990 Ft-os havidíjtól nyújt korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, és korlátlan hazatelefonálási lehetőséget az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból.
Világjegy

„A Vodafone kínálatában továbbra is minden előfizetéses lakossági és vállalati ügyfelünk számára elérhető marad a roppant népszerű Európa Napijegy, ennek mintájára pedig április 1-től bevezetésre kerül a Világjegy, amellyel Afrika, Amerika és Ázsia több országából is hazai perc- és SMS-díjjal lehet hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni.” – mondta Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős Vezérigazgató-helyettese.

A Világjegy használata Afrikában (Dél-afrikai Köztársaság; Egyiptom; Ghána, Katar, Tanzániai Egyesült Köztársaság; Kongói Köztársaság; Lesothoi Királyság; Mozambiki Köztársaság) és Amerikában (Egyesült Államok, Kanada, Mexikó) egyaránt napi 1990 Ft-ba kerül, míg Ázsiában (Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Hongkong, India, Indonézia, Japán, Kambodzsa, Kína, Malajzia, Srí Lanka, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland) napi 2990 Ft-ba.

Címkék: vodafone roaming
süti beállítások módosítása