A BlackBerry PRIV androidos környezete megörökölt a BlackBerry 10-ből néhány funkciót, melyek többé-kevésbé úgy működnek a Google rendszerén, mint BB10-en, persze az adott keretek közé szorítva. Ilyen a BlackBerry Hub nevű üzenetközpont is, melyet szépen ki lehet színezni, mint egyfajta kifestőkönyvet, ami több szempontból is a hasznodra válhat.

Ha a BlackBerry Hub-ban színkódot adsz meg egy e-mail fióknak és más fiókoknak (ez utóbbi újdonság az androidos Hub-ban), máris megkönnyíted a saját életedet azzal, hogy az e-mail törzsek, illetve más üzenetek előtti színkódra rápillantva látod, hogy az adott e-mail vagy üzenet melyik fiókodba érkezett be. Mi több, már az értesítési sávban is a Hub-ban beállított színkódot jeleníti meg a rendszer az e-maileknél (lásd lenti kép), így már anélkül láthatod, hogy melyik fiókba érkezett az üzenet, hogy megnyitnád.

notifications_priv.png

A színbeállításokhoz lépj be a BlackBerry Hub-ba, majd bökj a bal felső sarokban lévő ikonra. A megnyíló panelen válaszd a Beállítások opciót, majd válaszd ki, melyik fiókot szeretnéd kiszínezni. Bökj a "Fiók színe" feliratra, és válaszd ki, milyen színkóddal jelenjenek meg az üzenetek a Hub-ban.

hub_colors_priv.png

A fiók színe mellett az e-mail fiókoknál be tudod állítani azt is, hogy a beérkező üzenetekről milyen (audio)vizuális értesítést küldjön a telefon. Itt egyenként ki- vagy bekapcsolhatod a hangjelzést, a rezgést, illetve a LED-fényt, utóbbinak a színét is beállíthatod, így mindegyik e-mail fiók más színű villogással jelezheti számodra az új üzeneteket.

Az így kiszínezett Hub elsősorban azok számára lehet nagy segítség, akik a standard üzenetek (SMS, BBM stb.) mellett több e-mail fiókot is felvittek a készülékre, vagyis egy e-mail fiók esetén nem feltétlenül érdemes vesződni a beállításával, de már akár két mailboxot használva is segíti a funkció az eligazodást a sok üzenet között. 

Az Androidban amúgy az a legszebb, hogy ha nem akarod, nem kell használnod a Hub-ot az üzenetek kezelésére, tonnányi e-mail kliens érhető el a Play Store-ban, ám tudomásom szerint a BlackBerry Hub az egyetlen, mely az e-mailek mellett különféle üzenetértesítéseket, vagy éppen hívásnaplót is magába integrál.

Az Inside BlackBerry blog posztja alapján.

süti beállítások módosítása