Gyakorlatilag véget ért a Mobile World Congress Barcelonában, ma már jóformán csak a kijózanodás az egyetlen dolga a résztvevőknek, legyen szó kiállítókról, vagy látogatókról. A gyártók közül aki csak tudott, minden puskaport ellőtt a kiállításon, mindent bejelentett és kijelentett, meg bemutatott, legfőképpen új telefonokat, meg persze jó sok 5G-t. A BlackBerry is beszélt néhány újdonságról, ám új mobilokat végül az előzetes várakozások ellenére nem leplezett le a gyártó a kiállításon. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is lesznek.

DE MIKOR???

Az általunk hallott pletykák szerint a kanadaiak jó eséllyel idén is megvárják az őszi szezont az új termékek piacra küldésével, így új BlackBerry készülékek érkezésére szeptember-október magasságában lehet majd számítani, a bejelentés pedig a szokásos menetrend szerint valószínűleg még a tavasszal megtörténik. 

Az újdonságokról egyelőre semmi konkrétum nem szivárgott ki, már azon kívül, hogy jó eséllyel kettő új típus jön, mind a kettő Androiddal, illetve az egyik kifejezetten kedvező árú lesz, a másik pedig nagyjából a Passport és a Classic közé érkezik majd árban. Vannak olyan pletykák, melyek szerint az egyik androidos újdonság a korábban már emlegetett Vienna lesz, a másik pedig egy androidos Passport, én utóbbinak relatíve kevés esélyét látom, ha engem kérdeztek, inkább egy full touch olcsóbb tapitelefonra számítok (kvázi Leap utód) és egy QWERTY-s újdonságra (Classic utód).

Ha már szóba került a Classic és a Passport: úgy hírlik, hogy a jelenleg kapható BB10-es modellek (tehát a Leap, a Classic és a Passportok) idén nyár végéig szinte biztosan gyártásban maradnak, vagyis a két, fentebb is említett androidos modell veheti át majd a helyüket. Az biztos, hogy a disztribúciós láncban jelenleg mindegyik említett BB10-es modell szerepel, a teljes színválasztékban, illetve nagy részüket gyártják is, tehát határozottan nem igazak azok a pletykák, miszerint leállt volna a BB10-es modellek gyártása.

mwc-billboard-walker_1.jpg

Azt, hogy a BlackBerry végül semmilyen hardvert nem mutatott be az MWC-n, többféleképpen lehet értékelni. Egyrészt - akinek eddig nem lenne a napnál is világosabb - a BlackBerry számára a készülékgyártás ma már csupán egy láb a sok közül, és még csak nem is a legfontosabb, vagy legstabilabb láb. Másrészt egy MWC alatt jóval nehezebb figyelemhez, vagy hírnévhez jutni, mint egyébként, szóval abból kiindulva, hogy a BlackBerry mostanában amúgy sem túl acélos a figyelemfelkeltés tekintetében, talán érthető, hogy a kiállításon inkább olyan területekre fókuszáltak, melyek túlmutatnak a teljesen konzumerizált készülékáradaton.

Disclaimer: A fenti információk az új BlackBerryk várható megjelenését illetően természetesen szigorúan nem hivatalos forrásból származnak, vagyis benne van a pakliban, hogy a végén minden teljesen más forgatókönyv alapján zajlik majd.

Fotó: Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása