A BlackBerry Hub+ csomag alkalmazásainak dizájnja a 2015-ös megjelenést követően nem sokat változott, hiába pakoltak az appokba újabb funkciókat, mostanra azért már eléggé avittas a kinézetük, lássuk be. Szerencsére a BlackBerry szoftverfejlesztői felismerték ezt, és tavaly elkezdtek dolgozni a jelentősen ráncfelvarrt applikációkon (Hub, Névjegyek, Naptár, Jegyzet és Feladatok), melyek most kerültek ki a bétaállapotból.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az új appok immár jóval egységesebb dizájnelv alapján készültek, mint a korábbiak, saját alapszínt kaptak (persze már mindegyik támogatja a sötét hátteret), illetve nyilván megújult ikonokat is.

hub20.jpg

Így például minden app megnyitását követően megjelenik egy alsó parancssáv, ahol az adott elemmel elvégezhető műveletek gyorsan elérhetők. A talán leggyakrabban használt Hub-ban a főképernyő mostantól a Hub+ Inboxé, ahol az e-mailek kezelés több ponton is javult, különös tekintettel a csatolmányokra, melyek közül a képek már listanézetben is megjelennek. A Hubot érintő apró kellemetlenség, mely egyébként a Google Play áruház feltételeinek változásaiból ered, hogy mostantól az elküldött SMS-ek nem jelennek meg a Hub-ban, illetve a hívásnapló sem érhető el többé innen bizonyos készülékeken.

A fentiek mellett változott a Névjegy alkalmazás kinézete is, máshogy jelennek meg a kedvencek, illetve újabb kategóriák létrehozására is van immár lehetőség. Újdonság ettől a verziótól, hogy mostantól egy névjegy megosztásakor kiválasztható, hogy egy ismerősünkről minden rögzített információt át akarunk küldeni valakinek vagy csak egy részüket (például a céges telefonszámot igen, a privátot nem).

Végül a Feladatok app ráncfelvarrását követően a teendők nyomon követése és rögzítése könnyebbé vált, mint valaha, a sorban álló feladatokat immár létrehozási dátum, név, esedékesség és prioritás alapján is sorba lehet rendezni.

A frissült BlackBerry Hub+ appokat letöltheted a Play Áruházból, vagy beállítástól függően automatikusan letöltődnek a mobilodra.

süti beállítások módosítása