Miközben a BlackBerry manapság elsősorban az androidos zászlóshajó, a PRIV kapcsán szolgáltat leginkább újdonságokat, a rendszer hardcore rajongói számára jó hír, hogy lassan finisbe ér a BlackBerry 10 következő verziójának a megjelenése. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a BlackBerry a belső tesztek lezárását követően megkezdte az új, 10.3.3-as verzió kiküldését egyes partnerek (így elsősorban operátorok) számára tesztelésre.

10_3_3-1.png

Ennek egyik első jele, hogy az új kiadás egyik előzetes verziója a hét elején feltűnt az úgynevezett "production" szervereken, melyekhez a végfelhasználóknak (legalábbis elvileg) nincs hozzáférésük, csak egyes nagyobb partnereknek, jellemzően mobilszolgáltatóknak. A 10.3.3.313-as szoftververziót viselő, egyébként 10.3.3.471-es OS-verzió és a végleges, a felhasználókhoz kerülő release közt alighanem lesz még pár fejlesztési lépcsőfok, jóllehet itt új funkciókat nem nagyon kell majd tesztelni, valószínűleg ezért sem adott ki a BlackBerry semmilyen fejlesztői build-et, vagy SDK-t ehhez a verzióhoz (bár ez még megtörténhet később).

A BlackBerry egyébként tavaly év végén közölt először részleteket a BlackBerry 10 operációs rendszer soron következő, 10.3.3-as változatáról. Ez alapján az új kiadás (és utódja, a 10.3.4-es verzió) elsősorban hibajavításokat tartalmaz majd, valamint még szigorúbb biztonsági kritériumoknak fog megfelelni, ami szavatolhatja, hogy azok a szervezetek, melyek NAGYON komolyan veszik a mobilbiztonságot, még nagyobb biztonságban tudhassák érzékeny adataikat.

Az új OS megjelenése a szervereken egyben előrevetíti azt is, hogy nemsokára megindulhat a 10.3.3-as leak cunami, ami korábban, a BB10-es idők hajnalán kétségtelenül jóval többször csapott le az újabb verziókra áhítozó, kísérletező kedvű felhasználókra, mint most.

Via blackberrys.ru.

Címkék: frissítés bb10
süti beállítások módosítása