Amióta csak a BlackBerry Hub üzenetkezelő központ létezik, a felhasználók egyik legtöbbször hangoztatott kérése az volt a fejlesztők felé, hogy át lehessen váltani a Hub hátterét fehérből feketébe, vagy legalábbis sötét árnyalatúra. A kérés amúgy tök jogos, és a BlackBerry számos szoftverkomponensében ez régóta megoldott (BB10-en például a névjegyzék is ilyen egy ideje, Androidon pedig a legutóbbi BB Launcher frissítés óta az alkalmazáslista), de a Hub mindvégig maradt fehér hátterű.

dark-hub-android.jpg

Úgy látszik, hogy a BlackBerrynél mostanra érett be a sötétített Hub gondolata, ugyanis a következő szokásos androidos Hub+ csomag frissítésbe belekerült az opció, amivel a felület háttérszíne megváltoztatható fehérről sötétszürkére. Fontos, hogy az újítással nem csak az üzenetlista, hanem az üzenetek háttere is megváltozik fehér színűről, így egyes, beágyazott képeket tartalmazó e-mailek elég furcsán nézhetnek majd ki -- mondjuk úgy, ez a dolog egyetlen fonákoldala.

A sötétített Hub egyébként az esztétikai igények kiszolgálása mellett több szempontból is hasznos lehet. Például este, kevés fénynél kevésbé fárasztja a szemet a felület olvasgatása, vagy az AMOLED-kijelzős típusoknál a sötét háttérszínnel csökkenthető a kijelző áramfelvétele, így az akkumulátor időtartama megnőhet (na azért nem órákról beszélünk).

A háttérszín megváltoztatása természetesen nem csak a BlackBerryken lehetséges, hiszen a Hub+ csomag egy ideje a legtöbb androidos mobilra gond nélkül telepíthető, így akik megszerették, vagy megszokták a világ egyik legjobb összevont üzenetkezelő, értesítéskezelő központját, most egy újabb funkciót kapnak majd, amivel jobban igényeik szerint szabhatják át a felületet.

A Hub+ csomag új verziójának végleges kiadása előreláthatóan a jövő hét során várható. Addig is szavazz!

Fotó: CrackBerry

süti beállítások módosítása