Az 1.9-es Facebook-kliens megjelenése után bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a program felső ikonsorának jobb szélére bekerül a Places, a közösségi oldal helyfüggő-helyzetközlő szolgáltatása. Az opció jó darabig nem volt erléhető itthon, akárhol próbálkozhatott a felhasználó, mindenhol a sokat mondó "helyzeted nem elérhető" hibaüzenetet dobta az alkalmazás, vagyis joggal gondolhattuk azt, hogy mi magyarok megint kimaratdunk valami jóságból, ami a tőlünk nyugatabbra lakó BlackBerry-tulajoknak jár.

Jó hírünk van, mostantól nem kell többé lemondanunk a Facebook helyfüggő szolgáltatásáról a BlackBerrynken, a rendszer ugyanis - bizonyos korlátokkal - működik immár Magyarországon is, így nem kell külön programot elindítanunk ahhoz, hogy közöljük aktuális hollétünket barátainkkal, ismerőseinkkel.

A Facebook Places tapasztalataink szerint egyelőre még csak korlátozottan működik, így talán a legfájóbb hiányosság, hogy kizárólag GPS-koordináták alapján hajlandó meghatározni a helyzetünket, a cellainformációs helymeghatározás nem elérhető. Mindez azt jelenti, hogy a Places egyelőre csak szabad ég alatt használható, remélhetőleg rövidesen ez változni fog.

Ha valakinek mégsem működne a Places a telefonján, az alábbi check-list átböngészését javasoljuk:

  • A Places csak az 1.9-es klienstől érhető el, győződj meg róla, hogy ez fut a telefonodon!
  • A kliens menüjében a Facebook Places menüpont alatt legyen pipa a "Share my location with Facebook" mellett!
  • A telefon beállításainál legyen bekapcsolva a GPS szolgáltatás!
süti beállítások módosítása