Ma úgy látszik a platformokhoz kötődő költői kérdések napja van - mondjuk az androidos alkalmazások portja nem egy nagy újdonság, a tegnapi BlackBerry World alkalmával azonban már mutogattak is PlayBookon futó appokat.

A CrackBerry helyszínen készült videójából kiderül, hogy az androidos appok meglehetősen fürgén, pattogósan futnak a PlayBookon, láthatóan egy emulátor-szerű alkalmazáson (Android App Player) keresztül. Annyit lehet tudni még az androidos portról, hogy a fejlesztőknek regisztrálniuk kell az App Worldbe, és akármilyen androidos app nem futtatható majd az emulátorból, csak azok, amiket a RIM piacteréről töltöttek le.

És akkor, hogy egyből meg is válaszoljuk a címben feltett kérdést: nyilván előbb-utóbb nem csak a PlayBookon, hanem a BlackBerryken is futtathatók lesznek az androidos alkalmazások (ehhez előbb az kell, hogy QNX fusson a BlackBerryken is), ami abból a szempontból mindenképpen jó, hogy jelentősen nőhet az elérhető szoftverek száma anélkül, hogy a RIM beállna újabb platform-támogatóként a Google mögé.

Ez jó, mert vállalható kompromisszumokkal kapunk új appokat, emellett a BlackBerryk továbbra sem vesztik el egyediségüket. Éljen az Android! Éljen a BlackBerry OS!

süti beállítások módosítása