A BlackBerry 10-zel sok minden megváltozik majd a jövőben, ahogy az eddigiekben láthattátok, gyökeresen átalakul majd a készülékek menürendszere, jön az intuitív Flow, az új üzenetközpont, meg egy rakás jobbnál-jobb alkalmazás. Ahogy az sejthető volt, a RIM a kulcsfontosságú platformexkluzív appokat is átalakítja kissé, ez alól a BlackBerry Messenger, vagyis a BBM sem képez kivételt.

A BBM azonosítási rendszere a Jam Americas-on elhangzott információk szerint szakít az eddigi módszerrel, a RIM eltörli a PIN-t, vagyis a felhasználó nem lesz többé a készüléke rabja. A chatprogram egyik legfőbb újdonsága, hogy mostantól kizárólag a BlackBerry ID alapján azonosítja majd a felhasználót a rendszer, ráadásul ez állítólag nem csak az új, hanem a régi készülékeken is így lesz, feltehetően a BBM-kliens frissítésével.

A program többi újdonságáról egyelőre nem esett szó, de várható, hogy az új BBM tudni fog videochatet és internetalapú hangátvitelt is (VoIP), erről azonban még nem hozott nyilvánosságra semmilyen információt a RIM. 

A BlackBerry ID ezzel tehát teljesíti azt az elképzelést, melyért eredetileg létrehozták, a single sign-on filozófia alapján a továbbiakban egyetlen felhasználói névvel és jelszóval lehet majd bejelentkezni az összes RIM szolgáltatásba, akárcsak más platformok esetében. Itt volt az ideje.

Címkék: pin bbm bb10
süti beállítások módosítása