És akkor ezennel véget ért a várakozás, az eredetileg beharangozott időpontban a BlackBerry megkezdte a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3.1-es verziójának frissítését az összes, eddig megjelent BB10-es készülékre. Ez azt jelenti, hogy a következő órákban, illetve napokban a legtöbb Z10/Z30/Z3/Q10/Q5 és Passport tulaj megkapja a szokásos értesítést a Hub-ba az új szoftververzió elérhetőségéről, és már indulhat is a típustól és jelenlegi rendszerverziótól függően akárt több mint 1 GB-os csomag letöltése (amihez éppen ezért a Wi-Fi használata erősen javallott).

os1031.jpg

Nem túlzás kijelenteni, hogy a BlackBerry 10 operációs rendszer eddigi fejlesztési lépcsőfokai közül a mostani frissítés a legfontosabb mérföldkő, mely számos ponton megújítja, felfrissíti az immár több mint két éve piacon lévő rendszert. A grafikus kezelőfelület vérfrissítésén túl a 10.3.1-es verzió a következő új funkciókat vezeti be, ezek egy részét egyébként a Passport-tulajok már kipróbálhatták a 10.3-as kiadással, illetve a Classic már eleve ezzel a verzióval érkezett:

  • BlackBerry Blend. A BlackBerry Blend összeköti a számítógépedet és a BlackBerrydet, használatával a BlackBerry Hub, a naptár és a háttértár teljes tartalmát elérheted a PC-den keresztül, USB-s, Bluetooth- vagy Wi-Fi hálózati kapcsolaton keresztül. 
  • Egy telefon, két alkalmazás-piactér. A BlackBerry 10 új verziójával a megszokott BlackBerry World mellett települ a készülékre az Amazon App Store androidos piactér, melyben több százezer fizetős és ingyenes androidos alkalmazás közül csemegézhetsz.
  • BlackBerry Asszisztens. Az új rendszer a más platformokon már meglévő megoldásokhoz hasonlóan egy szóban és írásban egyaránt utasítható asszisztens-szolgáltatást is bevezet. A BlackBerry Asszisztens egyelőre a főbb világnyelveken ért, tehát magyarul ne is nagyon próbálj vele társalogni.
  • Még jobb BlackBerry Hub instant funkciókkal. Az új Instant Action funkciókkal könnyebben végezhetsz egyszerű műveleteket (pl. levél vagy üzenet törlése, megjelölése stb.) a Hub-ban.
  • Hatékony billentyűparancsok. A BlackBerry 10 új verziójával visszatért a régi operációs rendszerek egyik legkényelmesebb funkciója, az egyénre szabható és fixen beállított billentyűparancsok. A QWERTY-s BlackBerryvel rendelkező (Q5/Q10/Passport/Classic) készüléktulajok mostantól egy gombnyomással tudják némítani vagy éppen feloldani a telefont, illetve billentyűparanccsal indíthatnak el számos beépített alkalmazást.
  • Több energia. Az új rendszerbe bekerült energiatakarékossági funkcióknak köszönhetően a BlackBerry 10-es készülék akár 15%-kal hosszabb ideig is üzemelhet akkumulátorról, mint korábban. A rendszer képes az akkumulátor töltöttségétől függően bizonyos funkciókat leszabályozni, hogy a BlackBerryd biztosan bírja a nap végéig.
  • Új, még jobb kamera. A BlackBerry 10 v10.3.1 új funkciókkal egészíti ki a kameramodult, így például a telefon a fény- és képi viszonyoktól függően ajánl üzemmódot, megjelent a panoráma mód, illetve akár videózás közben is lehet fotókat készíteni a mobillal. 
  • Még jobb szórakozás. A megújult rendszer zenelejátszóját a kedvenc stílusodhoz igazíthatod a 17 előre beállított hangszínparaméternek köszönhetően, valamint mostantól kijelölheted a kedvenc zenéidet, fotóidat és videóidat, melyeket ezt követően könnyebben elérsz majd. 
  • A Naptár, ami érted él, nem fordítva. A frissítéssel megjelenő "tárgyalási mód" profil automatikusan némítja a telefonodat a meeting idején, plusz elérhető a heti és havi agenda mód is, amivel könnyen áttekintheted, milyen teendők, feladatok várnak rád a héten vagy a hónapban.
  • Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma profil. A BlackBerryden mostantól egyedi értesítési profilokat is létrehozhatsz, így akár otthon vagy, akár a munkahelyeden, akár út közben, a kocsiban, a készülék mindig a helyzetnek megfelelően jelez majd neked. 

A BlackBerry 10 új kiadásával mindezeken túl számos további újdonság is napvilágot látott, a funkciókkal a későbbiekben természetesen részletesen is foglalkozik majd a BerryBlog. Addig is jó töltögetést, és ismerkedjetek az új rendszerrel!

süti beállítások módosítása