Ma a szokásos havi csomagban frissült a legtöbb BlackBerry-alkalmazás a Play Store-ban. Némelyik csak kisebb hibajavításokat tartalmaz, azonban egyik-másik (pl. a Hub, a Billentyűzet vagy éppen a Camera) fontos fejlesztésekkel is gazdagodott. 

Ami azonban ennél is fontosabb, hogy mostantól BlackBerry Hub+ néven bármilyen, legalább Android M-et futtató androidos mobilra elérhető az eddig kizárólag a BlackBerry saját androidos mobiljain futó appok egy része egy csomagban (mondjuk aki akarta, eddig is felhekkelhette őket azért más droidos telefonra is, bár ez ugye nem túl szép dolog). Ezek sorrendben a BlackBerry Hub, a BlackBerry Calendar, a BlackBerry Services (ez a Hub és a Calendar működéséhez is szükséges), valamint a BlackBerry Password Keeper.

nexus5x_bb_apps.jpg

Aki nem ismerné tüzetesebben ezeket az appokat, a BlackBerry Hub eredetileg a BB10 platformról származó szoftverkomponens, melynek lényege, hogy minden értesítést és üzenetet egy helyen jelenítsen meg a felület. Androidon valójában egy felturbóztott e-mail klienssel van dolgunk, mivel minden más esetben a Hub-ban lévő értesítésekre bökve megnyílik a külső alkalmazás (pl Facebook, vagy Twitter), mely magát az üzenetet tartalmazza. 

A Hub-ban az e-mailek és SMS-ek mellett jelenleg az alábbi közösségi platformok értesítései jelennek meg: BBM, Slack, WhatsApp, Skype, Twitter, LinkedIn, Viber (új!).

A Google Play Áruházból letölthető csomag 30 napig használható ingyen, utána havi 99 centet kell fizetni az appok használatáért, viszont aki előfizet, az már az összes többi BlackBerry app használatára is jogosulttá válik (a fentiek mellett a Contacts, Device Search, Notes, Tasks, Launcher). A BlackBerry készülékekkel rendelkezőknek természetesen nem kell külön fizetniük ezekért az appokért.

Ha te is ki szeretnéd próbálni a BlackBerry saját üzenetkezelő kliensét, naptáralkalmazását és egyéb klienseit, írd be a Google Play Áruház keresőjébe a BlackBerry Hub+ keresőszót! Ha Android M-et futtató készüléked van, ezt követően már töltheted is az egyik legjobb androidos klienscsomagot.

süti beállítások módosítása