A BlackBerry 10 operációs rendszer szerintem egyik legvagányabb kiegészítő szoftverkomponense volt a Passporttal egy időben megjelent Blend, mely nagyon előremutató módon teremtett összeköttetést a PC és az okostelefon között. A Blenddel a készülékre érkező üzeneteket (e-mail, SMS, BBM) lehetett megnyitni a számítógépen, el lehetett érni vele a telefon névjegyzékét, valamint lehetett a mobil könyvtárait böngészni, mindezt vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Sajnos az alkalmazás az utóbbi időben meglehetősen elhanyagolttá vált, mostanra pedig ki is derült, hogy a BlackBerry nem fejleszti tovább.

Mondjuk abból kiindulva lehetett sejteni, hogy ez lesz a forgatókönyv, hogy a Blend utoljára tavaly októberben lett frissítve, a PRIV megjelenésekor pedig a BlackBerry a neki szegezett kérdésekre válaszul csak annyit mondott, hogy vizsgálja a cég a program használati statisztikáit, és ez alapján dönt esetleg egy androidos változatról. A vizsgálat alapján aztán nemhogy androidos változat nem lesz (legalábbis nem Blend néven, és nem pont ugyanazokkal a funkciókkal), hanem a BB10-es komponens is megy a levesbe. Szipp. Álljon itt a szolgáltatás bemutatkozó videója mementóul:

A magam részéről kicsit azért sajnálom a dolgot, amilyen nagy ígéretnek indult a Blend, annyira gyorsan fulladt ki a lendület. Gyorsan hozzáteszem, hogy attól, hogy a fejlesztés leállt még használható a program, legfeljebb az itt-ott előforduló bugokat nem fogják már jó eséllyel soha kijavítani.

Címkék: blackberry eol blend
süti beállítások módosítása