A RIM alkalmazás-piactere az utóbbi időben egy számunkra nagyon lényeges pozitív változást élt meg: január közepén a magyarok előtt is megnyílt az App World, pár hete fizetős és ingyenes alkalmazásokat egyaránt elérhetünk a felületről. Ezt az újdonságot ugyan még mindig nem jelentették be hivatalosan, az App World körüli történések ugyanakkor ezzel még nem értek véget.

Tegnap megjelent ugyanis a telefonos kliens legújabb, 2.1-es verziója, ami néhány hasznos és kevésbé hasznos újdonságot hozott a program működésébe (a launch érdekessége egyébként, hogy gyakorlatilag egybeesett a PC-s Android Market nyitásával). Így az új kiadás többek közt támogatja az alkalmazásokon belüli fizetést (in-app payment), a főoldali ajánló elméletileg mostantól a szolgáltatónktól és a tartózkodási helyünktől függően kínál fel számunkra alkalmazásokat, valamint hosszabb idő (20 perc) után jelentkeztet ki minket a rendszer, ha egyszer beléptünk a BlackBerry ID-nkkel.

A BlackBerry App World alkalmazás letöltéséhez tapasztalataink szerint sajnos továbbra is trükközni kell, a http://www.blackberry.com/appworld link ugyanis egy olyan letöltési oldalra visz, ami megtagadja az elérést nem támogatott készülékre és régióra hivatkozva (egy T-Mobile-os BlackBerry 9700-zal próbáltuk). A frissítés, vagy az új verzió telepítése ezért a PC-s böngészőn keresztül, az App World Storefront beüzemelésével és a telefon számítógépre kötésével végezhető el.

Ha az innen indított szinkronizáció nem vezet eredményre, érdemes törölni az App World alkalmazást, majd újra megnyitni az oldalt a böngészőben (miközben a telefon csatlakoztatva van a PC-hez), ekkor biztosan fel fogja ajánlani a rendszer a letöltést.

süti beállítások módosítása