A chatmániások számára remek hír, hogy már csak egy hetet kell vári, és az N4BB forrásai szerint elérhetővé válik az App Worldben a BlackBerry Messenger legújabb, 6-os főverziója. A hosszú ideje bétatesztelés alatt álló app érkezéséről állítólag maga a RIM tájékoztatott ki egy szűkebb felhasználói, tesztelői kört.

A tájékoztatás egyébként azt is megemlíti, hogy a BBM6 az OS7 operációs rendszerkörnyezet szerves részeként jelenik meg egyben, ami legalábbis arra a feltételezésre ad okot, hogy TALÁN jövő szerdától akár már kapható is lesz az első új telefon, feltételezhetően a BlackBerry 9900.

Az új BlackBerry Messenger egyébként több érdekes újdonsággal is kecsegtet (kapcsolt alkalmazások, jobb csoportkezelés stb.), de alapvetően ugyanarra a jól bevált receptre épít, aminek alapján most nagyjából 45 millió elégedett BBM-felhasználónak főz a RIM.

Ebben a verzióban egyébként vélhetően még nem lesz benne az a zenemegosztó szolgáltatás, amiről korábban itt a BerryBlogon is megemlékeztünk, ettől függetlenül nem kizárt, hogy fog olyan izgalmakkal szolgálni a közeli jövőben a platform, ami miatt érdemes lesz tovább használni a BlackBerry Messengert.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása