Frissítés: Egyelőre úgy fest, kicsit elhamarkodott volt a lelkesedés, a funkciók egy részét (vagy mindegyiket?) csak kipróbálni lehet, a teljes verzióhoz továbbra is előfizetés szükséges. Ha te máshogy látod, írj a kommentekbe, vagy a Facebookon! Köszi!

Tegnapelőtt írtam róla posztot, hogy a BlackBerry Messenger egyik fizetős kiegészítő csomagja, a "Privacy and Control" ingyenes lesz, vagy legalábbis a hozzá tartozó funkciókat mindenki számára elérhetővé teszi a BlackBerry. Úgy fest, hogy ez mostanra meg is történt, legalábbis a privát chat funkció, az üzenetvisszahívás (törlés) és az időzítés már előfizetés nélkül is megjelent a chatprogramban, mindenki számára.

Az új funkciók különböző módokon érhetők el, például a privát chathez a jobb felső sarokban lévő kis ikonra kell bökni a chatablakban - ha a másik fél is elfogadja az invitálást, akkor onnantól kezdve a csevegés anonim zajlik tovább, vagyis aki lopva rápillant a telefonod kijelzőjére, nem fogja tudni, kivel csevegsz éppen. A privát chatet emellett egy gombnyomással bezárhatod, és a továbbiakban semmi nyoma nem marad sem nálad, sem a másik oldalon annak, hogy valaha beszéltetek.

privat_chat.jpg

Az üzenetek törlését, visszahívását az üzenetre hosszan bökve tudod elérni, itt választhatsz, hogy az adott üzenetet csak a te kliensedből, vagy a túloldalról is törölje a rendszer. Félrement chatüzenetek során életmentő tud lenni ez a funkció, ezt szerintem mindenki tudja, aki küldött már a barátnő/barát helyett a kollégájának valamilyen szaftosabb üzenetet az előző éjszakával kapcsolatban. Ugyanígy tudsz már elküldött üzenetet szerkeszteni is.

Érdekesség, hogy a Privacy and Control opció továbbra is elérhető előfizetéses opcióként a BBM Shopban (a díja 279 forint havonta), illetve nem kellett a funkciók aktiválásához új verziót telepíteni a BBM-ből. De mindegy is, a lényeg, hogy itt az ideje kipróbálni a BBM új, ingyenes funkcióit Neked is, ha van takargatni valód, ha nincs.

süti beállítások módosítása