A RIM mostanában kis túlzással úgy vásárolja fel a kisebb-nagyobb iparági szereplőket, ahogy más kenyeret vesz a sarki kisboltban, előbb a QNX, majd a DataViz, legutóbb pedig a The Astonishing Tribe, vagyis a tat került a cég szárnyai alá. A legfrissebb pletykák szerint a kanadaik vásárlási kedve (és pénze) nem fogyott el ezzel, a cég most egy seattle-i startupot, a Gist-et akarja magának.

A Gist lényegében egy adatbányász-rendszer (pl. Rapleaf) által kiszolgált platform, mely nyilvánosan elérhető információkat gyűjt és rendszerez azokról a kontaktszemélyekről, melyekkel valamilyen módon kapcsolatba kerülünk. Spekulációk szerint a BlackBerryk névjegyzékénél használná fel a RIM a Gist által kínált technológiát, vagy annak egy részét, így egy a jelenleginél fejlettebb social inboxot gyúrva a fapados listából.

Az üzlet létrejöttére kiszivárgott információk szerint mindenesetre még várni kell, bár a felek állítólag gyakorlatilag minden feltételben megegyeztek, jóromán csak az aláírás hiányzik a szerződésekről.

Via GigaOM.

Címkék: rim qnx tat gist dataviz

süti beállítások módosítása