Bár még mindig nincs hivatalos O6 frissítés egyik operátor részéről sem a 9700-as Boldokhoz, a különféle kiszivárgott verziók gyakorlatilag hónapok óta keringenek a neten. Vannak köztünk olyan bátor emberek azonban, akik megelégelték a várakozást, és idejekorán felrakták a telefonjukra az éppen aktuális legfrissebb kiszivárgott OS-verziót. Ez most éppen a 6.0.0.418-as verziószámot viseli, melynek használatáról Tóth Benedek, a BerryBlog Facebook-közösségének egy tagja írt egy zanzásított összefoglalót:

1, Az aksi idő nekem valamivel kisebbnek tűnik. Az látszik, hogy az OS húzza a procit folyamatosan. Szerintem bug, de lehet, hogy csak az "új kütyü nyomogatás egész nap" dolog hatása.
2, Néhány spéci helyen a görgetés és a kurzor elveszti egymást. Fel-le ugye simán görgetek; jobbra-balra, meg a kurzort viszem tovább. De a fel-le görgetésnél néha a kurzor "lemarad". (kis jobbra vagy balra görgetéssel oda ugorhatunk persze, de akkor mehetünk vissza). A facebook appban zavaró elsősorban.
3, A 3G adatkapcsolat néha egy-két másodpercre megszakadt és 2G-re váltott. Lehet, hogy csak a vidék+karácsony kombó. (Az viszont tuti bug, hogy a Google maps ettől annyira zavarba jött, hogy ilyenkor nem töltött le semmit, csak miután kiléptem belőle is vissza... mondjuk wifi kapcsolódásnál vagy szakadásnál is ugyanezt csinálta... ejnye-bejnye Google)

Nem bug, hanem "feature":

1, A kezdőképernyőn tök jó, hogy ha lefelé görgetek, akkor nem nyílik ki egyből a többi app, csak egy "nagyobb" görgetésre. (így nem kell "precízen" görgetni, csak simán lehúzom az ujjam) De miért nincs ugyanez a tab váltásnál?! Ha a legszélső ikonra akarok kattintani és mondjuk lelkesen jobbra rántom a kurzort, átugrok a szomszéd tabra. Igazából az egész tabos kezdőlap dolgot kihajítanám, de erre nincs lehetőségem. Megszokás kérdése persze, de nekem elég zavaró.
2, Tárcsázás. Meggyőződésem, hogy az okostelefon is elsősorban telefonálásra való. Imádom a berrykben, hogy a kezdőképernyőn csak begépelem a név elejét, nyomok egy zöldet és már hívom is. Az univerzális kereső tényleg nagyon fasza lett, de az lett az alapértelmezett a kezdőlapon (és nem cserélhető ki a hívásra). Így, bár tökéletesen felhozza a kontaktot legfelülre a név elejének begépelésekor, a zöld gomb megnyomására nem hívja fel. Először vagy le kell görgetni és kiválasztani vagy egy enterrel kijelölni. Tehát a "név + zöldből" lett egy "név + enter + zöld" (vagy egy "zöld + név + zöld") ami azért számomra egyel több gombnyomás, mint amennyi szükséges lenne.
3, Párhuzamos bejövő hívásoknál ismét melléüthetőek a "váltás" és a "konferenciába kapcsol" gombok. Kellemetlen tud lenni!
4, A naptár szerintem nehezebben átlátható lett. Bár a kezdőlapon naptár áttekintő kétségtelenül kárpótol.

Külön extra pontok járnak, az alábbiakért:
1, Mono csengőhangok lettek. (A surround hangok nagyon menők, de szvsz balesetveszélyesek.)
2, Az alapértelmezett pittyenések és más hangok jók. És eltűnt az a bug, hogy a hangok kb. negyed-fél másodpercet csúsztak, ami tipikusan chatelésnél szerintem zavaró volt.
3, A hanglejátszó kezelőfelülete jó lett. Lehet menet közben váltani a kimenetek közt. A háttérben a zenelejátszás könnyen előre hozható.
4, A videófelvevő és a fényképező illetve a képnéző jól sikerültek.
5, A böngésző jó lett. Kihozták amit lehet ekkora kijelzőn. Ötletes és jól működik.
6, A kezelés tényleg könnyedebbnek és logikusabbnak tűnik. Különösen az alkalmazások váltása, a helyi menük és hasonlók lettek logikusabbak. Nem az a dolog, amivel eladnak telókat, de az ami miatt szeretjük a jó telókat. Várni tényleg semmire nem kell, minden egyből megjelenik.
7, Az új univerzális kereső... wow: a kontaktoktól, a chatlogokon és a facebookon át az emailekig (és az azokhoz csatolt word doksig) mindenben keres és nagyon jól és tényleg azonnal. Ehhez hasonlót se láttam még. Pusztán ezért megéri. (Csak a kezdőképernyőn ne ez jönne fel!)

Köszönjük a beszámolót, és természetesen várjuk a hasonló leírásokat azoktól, akiknek van már tapasztalatuk hasonló témában, bármelyik BlackBerry modellel kapcsolatban.

Címkék: os 9700 bold os6
süti beállítások módosítása