Köztudott, hogy a BlackBerry platform adatbiztonság szempontból máig etalonnak számít, nem véletlen, hogy a RIM vevői közt nagy világcégek, kormányzati intézmények tömkelege található. A BlackBerryk ennek megfelelően sokszor kényes titkok őrzői, éppen ezért a cég szigorú IT-házirendje alapján sok olyan alkalmazás elérését tiltják az alkalmazottaknak, ami nem köthető a munkához, ezzel együtt valamiféle biztonsági kockázatot jelenthet.

Ha minden igaz, erre a problémára hoz majd megoldást a RIM által fejlesztett, hamarosan megjelenő alkalmazás, a BlackBerry Balance, mely a Reuters szóhasználata szerint platformszinten lényegében két külön telefont varázsol egy készülékből. Bár a pontos részletek egyelőre nem ismertek, a Balance minden bizonnyal arra törekszik, hogy a cégek számára kritikus adatforgalmat (BES/BIS) valamilyen módon leválassza a hétköznapi internetes használatról (netezés, közösségi szolgáltatások elérése), így az alkalmazott anélkül tudja ez utóbbiakat igénybe venni, hogy ezzel megsértené cége biztonsági előírásait.

A BlackBerry Balance-ról ennél többet nem tudni, a beszámoló szerint azonban az amerikai mobilszolgáltatók már tesztelik az alkalmazást, melynek megjelenése állítólag két hónapon belül várható. A rendszer érdekessége, hogy várhatóan lesz belőle PlayBookra optimalizált változat is, mely eleinte alighanem a BlackBerry Bridge-dzsel együttműködve szortírozza majd az adatcsomagokat attól függően, hogy céges, vagy magánjellegű felhasználásról van szó.

süti beállítások módosítása