Tegnapelőtt a Reuters nyomán beszámoltunk róla, hogy készül a BlackBerrykhez egy olyan alkalmazás, amivel a vállalati munkaerő számára is lehetőség nyílik arra, hogy magáncélokra használhassa a telefonját. Mindezt anélkül, hogy a céges adatok veszélybe kerülnének, vagy az alkalmazott megsértené a munkáltatója IT-biztonsági előírásait. A CrackBerry jóvoltából most újabb részleteket tudunk megosztani a programról.

Tudvalevő, hogy a BES egyik jó tulajdonsága, hogy az adminisztrátor távolról be tudja konfigurálni a készüléket, valamint akár az adatok teljes törlését is kezdeményezheti, biztonsági okokból. A BlackBerry Balance révén az adminisztátor által törölt adatok ténylegesen csak a céges információkra korlátozódnak, a felhasználó privát szférája érintetlen marad, azaz nem törlődnek a lenge öltözetű barátnőről készült képek, akárcsak a zenék vagy a különböző, privát célra használt alkalmazások beállításai.

A BlackBerry Balance emellett biztosítja a céges adatok feletti kontrollt is, mégpedig úgy, hogy a cég által használt alkalmazásokból, vagy a céges levelezésből nem lehet copy/paste műveleteket végrehajtnai a telefon privát felületeire, vagyis az alkalmazott a cég legbelső titkait nem tudja két mozdulattal kirakni a Facebookra.

A BlackBerry Balance-ról továbbri részleteket a következő hetekben olvashattok majd a BerryBlogon.

Via CrackBerry.