A tegnapi nap a telefonokkal kapcsolatos kiszivárgott infókról szólt, ma két közösségi alkalmazás új, nem hivatalos verziójának megjelenéséről szeretnénk beszámolni nektek. Az egyik a több tízmillió (itthon vélhetően legfeljebb néhány ezer) BlackBerry-tulaj által gyakran használt BlackBerry Messenger vadonatúj, 6.0-s verziója, a másik a RIM saját Twitter-kliensének új kiadása.

A BBM 6 főbb újdonságai közé tartozik a jobb fájlmegosztási képesség, a játékok közbeni chat lehetősége, valamint az integráció a közösségi hálózatokkal (pl. Twitter). Fontos, hogy a most kiszivárgott build csak az OS6-tal ellátott készülékekre telepíthető, és a telepítés előtt a meglévő 5-ös BBM-et el kell távolítani!

A RIM saját Twitter-kliense jelenleg az 1.0.1.12-es verziónál tart, múlt hétvégén azonban napvilágra került az 1.1.0.13-as változat, mely leginkább a felhasználói interfészt tekintve újult meg, így - wow! - változott a program indítóikonja is többek közt. Aki sokat használja a Twittert, és nem ragaszkodik valamelyik alternatív klienshez, kipróbálhatja ezt a változatot, feltéve, ha OS6 fut a BlackBerryjén.

Az új BBM letölthető innen, a Twitter-kliens pedig az alábbi linkről. Mivel nem hivatalos kiadásokról van szó, ezért használatuk csak saját felelősségre javasolt!