Tegnap az előzetes ütemtervnek megfelelően megjelent a RIM saját Facebook-kliensének legújabb tesztváltozata. A Facebook 2.0 verziószámát tekintve nem tűnik nagy ugrásnak a jelenlegi, 1.9.0.28-hoz képest, mégis, egy rakat újdonságot és átdolgozott felületet kínál majd egyszerre az új kliens.

Az új facse-app így többek közt integrált chatfunkcióval kedveskedik végre, megújulnak az értesítések és gyorsabban scrolloz valamint áttekinthetőbb is lesz a news feed, és a profilokat is jobban, bővebben kezeli majd a rendszer. Ezeket a funkciókat a BlackBerry Beta Zone tagok már ki is próbálhatják tegnap óta (Magyarországról sajnos nem lehet regisztrálni), májustól pedig várhatóan mindenki letöltheti majd a megújult alkalmazást.

A RIM az új tesztverzió kiadásával egy időben közzétett néhány érdekes adatot a BlackBerry-tulajok és a Facebook viszonyáról. Így például kiderült, hogy a Facebook for BlackBerry alkalmazásnak jelenleg havonta mintegy 30 millió felhasználója van, ebből 21 millióan napi rendszerességgel használják a közösségi szolgáltatást a BlackBerryjükön keresztül.

Képek: CrackBerry.