Minden jel arra utal, hogy a RIM kezd lassan rádöbbenni arra, hogy ha nem mozdul időben, könnyen a Nokia sorsára juthat - szerencsére a cég egyre több olyan stratégiai döntést hoz, mely segítheti a felemelkedést. Ezek közé sorolható az androidos alkalmazások portolása QNX-re, vagy akár a szolgáltatások kiterjesztése más platformok felé, de éppen az is, hogy a cég a konkurenseihez hasonlóan egy platformra kíván csak fókuszálni a jövőben.

A BlackBerry OS ideje - legalábbis ahogy ebben a formában létezik - lejárt, ezt már hónapokkal ezelőtt világossá tették a RIM-nél, az operációs rendszer a soron következő 6.1-es verzióval elérheti a határait. A kanadaiak techológiai igazgatója, David Yach egy tegnapi belsős fejlesztői konferencián beszélt a platformokat érintő stratégiai tervekről.

Ahogy a titkos katonai hadműveleteknek, úgy a RIM stratégiai irányának is van kódneve, ez a Highlander, és az itthon Hegylakóként vetített film sajátos filozófiájára ("csak egy maradhat") épül. Valójában persze semmi korszakalkotót nem talált ki a RIM, egyszerűen arról van szó, hogy amint azt eddig is tudtuk, a jövőben minden eszköz QNX-re fog épülni, ezzel lényegében egy olyan egységes ökoszisztémát teremt a gyártó, mint az Apple az iOS-szel.

És hogy mindezt mikorra? Előbb még az OS 6.1 megjelenésére számíthatunk, talán valamikor még az év első felében, a várhatóan már QNX-alapú OS 7 csak 2012-ben várható, alighanem valamikor az év elején. Izgatottan várjuk mindkettőt.

Via BerryReview.

süti beállítások módosítása