Az a rossz az előzetesen kiszivárgott információkban, hogy mire a hivatalos bejelentés aktuálissá válik, jóformán már semmi érdekeset nem lehet elmondani az adott termékről/információról. Legfeljebb annyit, hogy igen, tényleg lesz, mindenkinek igaza volt, annak is, akit korábban tökhülyének néztek.

Igen, tényleg lesz BlackBerry 9900, a full QWERTY-érintőkijelzős hibridet alig néhány perce jelentette be a RIM, pedig még el sem kezdődött a tengerentúlon a BlackBerry World konferencia, ahol számos, korábban nem hivatalos vagy félhivatalos információt megerősítenek (illetve már meg is erősítettek). Tovább a megdöbbentő hírekhez!

Aki az elmúlt hónapokat végigaludta volna, vagy csak most tévedt ide először, és nálunk olvas első alkalommal a BlackBerrykről, annak elmondjuk, hogy a BlackBerry 9900 egyike a patinás Bold márkanév alatt forgalomba kerülő okostelefonoknak - az új zászlóshajó különlegessége a 2,8 hüvelykes, 640x480 pixeles felbontású kapacitív érintőkijelző, no meg a BlackBerry 7 néven érkező új operációs rendszer, mely modernebb felületet és gyorsabb grafikus megjelenítést ígér.

A rendszer lelkét egy 1,2 GHz-es rendszerprocesszor adja majd, 768 megabájtnyi rendszermemóriával és 8 gigabájt tárhellyel megtámogatva, lesz NFC-chip, meg digitális iránytű (ezek a korábbi modellekben nem voltak), ráadásul az egész telefon minden korábbi BlackBerrynél vékonyabb (mindössze 10,5 milliméteres vastagságú) lesz.

A BlackBerry 9900 megjelenéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy valamikor a nyár elején kerül szolgáltatói választékba, ám hogy hol és mennyiért lehet majd hozzájutni, azt egyelőre nem tudni. Azért lenne egy-két tippünk.

Mai második megdöbbentő hírünk, hogy a RIM bejelentette, rövidesen multiplatformossá kívánja tenni a BES és BESx megoldásokat, ami zanzásítva annyit jelent, hogy a kanadai cég a hardvergyártásról - szerintünk igencsak bölcsen - igyekszik áthelyezni valamelyes a fókuszát a szolgáltatásokra. A döntésnek könnyen az lehet az eredménye, hogy más, BlackBerry-exkluzív szolgáltatások is keresztplatformossá válnak, így várható, hogy például a BBM-et előbb-utóbb elérhetik majd az iPhone- vagy Android userek.

További megdöbbentő részletek érkezése várható hamarosan!

süti beállítások módosítása