Ilyen sem nagyon volt még eddig a történelem során: az egyik legjobb BlackBerry-exkluzív alkalmazás Android platformon is megjelent. Konkrétan a német Bellshare Gmbh. által fejlesztett BerryWeatherből avanzsált BeWeatherről van szó, mely a múlt hét végén készült el a Google operációs rendszerét futtató telefonokra.

A Bellshare részéről szerencsére szó sincs arról, hogy mostantól hanyagolná a RIM platformját, mindenesetre azért a BlackBerry OS-re fejlesztők számára legalábbis érdekes fejlemény a németek döntése. Ha sokan követik a példájukat, az hosszabb távon adott esetben a fejlesztők tömeges elvándorlásához vezet - más kérdés, hogy a következő generációs BlackBerryken elfutnak majd az androidos alkalmazások is, szóval a végfelhasználónak olyan sok oka nincs a pánikra.

Lehetséges, hogy éppen ez, vagyis a platformra készülő Android App Player érezhető közelsége késztette a Bellshare-t arra, hogy nyisson más platformok felé, meg hát azért ne felejtsük el, hogy az androidos tábor iszonytató tempóban növekszik, ráadásul a fejlesztőknek sincs különösebben nehéz dolguk Androidon. 

A BeWeather androidos változatát egyébként láthatóan máris imádják a felhasználók, az Android Marketen ötcsillagos értékelések tömkelegét kapta a program, amit most egyébként bevezető áron 3 dollárért árulnak. Ha van köztetek android-felhasználó, feltétlenül töltse le, ennyiért ez a program ajándék (BlackBerryken 10 dollárt kell érte fizetni).

süti beállítások módosítása