Meghalt Steve Jobs, elment a kiállhatatlan zseni, no more thing - ma minden bizonnyal tele lesz az egész szaksajtó, meg a mobilos blogszcéna Steve Jobs halálának hírével, nem véletlenül: az az ember hagyta el - ezúttal végérvényesen és visszavonhatatlanul - az Apple-t, aki igazán naggyá tette.

Sőt, megkockáztatom nem csak az Apple-t tette naggyá, hanem az egész mobilipart. Az iPhone 2007-es eljövetelével ugyanis minden megváltozott. Tagadhatatlan, hogy a RIM számára mindez egy nehéz korszak kezdetét vetítette előre, ettől függetlenül Steve Jobsot tiszteljük és becsüljük azért, amit tett.

Abban tehát egészen biztosak vagyunk, hogy Steve, pontosabban az iPhone nélkül most minden más lenne, és bár a RIM sosem tartozott a követő cégek közé, alighanem a BlackBerryk is különböznének attól, amit ma látunk. Például valószínűleg bele sem fogott volna a Torch vagy a Storm elkészítésébe a vállalat az iPhone nélkül.

Hogy Jobs halálával minden más lesz-e, azt egyelőre senki sem tudja, de az biztos, hogy a fickó most már örökre hős marad, és ezután bármi történjen az Apple-lal, az csak az ő mítoszát erősíti majd.

Jobs a csúcson hagyta abba, és már lehetetlen megverni. Nincs ez így jól.

Címkék: steve jobs

süti beállítások módosítása