Múlt héten volt egy éve, hogy a RIM leleplezte első QWERTY-s kagylómobilját, a BlackBerry 9670-at, vagyis a Style-t - ez az egyik olyan okostelefonja a kanadaiaknak, melyből soha nem készült GSM-normás változat, vagyis hiába hozatott volna be valaki egy ilyen készüléket Észak-Amerikából, vagy hiába vette meg kint a telefont, a magyar (illetve más európai) mobilszolgáltatók SIM-jét nem tudta volna belerakni.

Pedig a Style amellett, hogy teljesen egyedi formával ötvözte a megszokott BlackBerry-jellegzetességeket, akkortájt egész modern mobilnak is számított, hiszen nagyjából ugyanazt tudta, mint egy Torch vagy egy Bold 9780, és a kategóriájának megfelelően két kijelzővel is rendelkezett, a főkijelző 2,7, a borításon lévő panel pedig 2 hüvelykes lett, 360x400 és 240x320 pixeles felbontással (egyik sem érintőkijelző). A Style-on már a megjelenéstől kezdve OS6 futott, éppúgy, mint a Torchon.

Hogy a RIM kagylójából miért nem készült soha GSM-normás változat, az örökre a kanadai termékmenedzserek sötét titka marad - talán a rádiós egység nem fért volna el a kagylóban, talán a SIM-nek nem maradt volna hely, vagy az is lehet, hogy mégsem rejtett igazgyöngyöt a kagylók héja, vagyis a CDMA-s változatot sem vette senki, így idő előtt lefújták a projektet. A népszerűségről talán sokat elmond, hogy ma a világon mindössze hét mobilszolgáltatónál forgalmazzák a készüléket, de valószínűleg már azoknál sem sokáig.

Kár érte, vagy nem vesztettünk vele semmit?