A BlackBerryktől első ránézésre látszólag távol áll mind a közösségi élménymegosztás, mind pedig a szórakozás, de mi pontosan tudjuk, hogy ez csak álca, a kanadaiak értik ezt a két területet is, gondoljunk csak a BlackBerry Messengerre, vagy éppen az arra épülő legújabb zenemegosztó szolgáltatásra, a BBM Music-ra.

A RIM augusztus végén jelentette be hivatalosan is, hogy elindítja a minden BlackBerryn megtalálható, több tízmillió felhasználóval rendelkező BBM-re alapozott zeneszolgáltatását, ami mostanra materializálódott végleges termékben. Az App Worldből mától elérhető a BBM Music végleges verziója, pontosabban az 1.0.0.130-as verziószámot viselő kiadás - egyelőre Kanadában és az Egyesült Államokban.

A BBM Musicről korábban már írtunk, a rendszer koncepciója egészen eredeti, tulajdonképpen a BBM-es ismerőseinkkel "cserélgethetünk" zenéket, legalábbis abban az értelemben, hogy meghallgathatjuk az ő kedvenceiket, ők pedig meghallgathatják azokat a zenéket, amiktől a mi lábunkba mászik bele a boogie. A saját zenei katalógusunk egyszerre maximum 50 számból állhat, ezt több millió zeneszámból választhatjuk ki, havonta ebből maximum 25-öt cserélgethetünk.

A szolgáltatás két hónap próbaidőre ingyenes, utána havi 5 dollárt kell érte fizetni. Az amerikai és kanadai piacokat fokozatosan bővíti a RIM, úgy tudjuk, hogy a magyarországi bevezetés sem kizárt, bár tény, hogy itthon nem olyan falrengető egy ilyen szolgáltatás, mint egy olyan országban, ahol a BBM-et milliók használják.

Címkék: music bbm
süti beállítások módosítása