Mikor már mindenki kezdett lemondani arról, hogy a RIM tabletjére, a PlayBookra megérkezik a világ talán legismertebb mobiljátéka, az Angry Birds, hirtelen, mintegy karácsonyi ajándékként befutott a Rovio csúzlis-madaras játéka az App Worldbe. Mindjárt három változat érkezett a programból, jobb későn mint soha alapon azonnal rávetettük magunkat a nagy klasszikusra, az Angry Birds HD-re.

ab_playbook1.jpg

A program egyből az 1.6.3-as verzióval jelent meg az App Worldben, a 16 megás appért 5 eurót kell fizetni, hogy a program megér-e ennyit, azt mindenkinek az egyéni ingerküszöbére bízzuk, mindenesetre tény, hogy vannak olyan platformok, ahol reklámok nézegetéséért cserébe ingyenes a játék - a PlayBook nem ilyen, de nem lennénk meglepve, ha a bevezető árat nem sokkal a megjelenés után csökkentenék.

Úgy hisszük, hogy az Angry Birds elképesztően csavaros történet- és játékmenetét nem különösebben szükséges bárkinek is bemutatnunk, aki picit is konyít az okostelefonokhoz, vagy járt mostanában játékboltban, netán mobilszolgáltató szaküzletében, bizonyára hallott a csúzliból kirepülő madarakról és áldozataikról, az ocsmány zöld disznókról. 

ab_playbook2.jpg

Ami a PlayBook-portot illeti, nem tudjuk, mikor kezdtek el dolgozni a játék átiratán, illetve az sem teljesen világos, hogy milyen programozási alapokon nyugszik a RIM-féle Angry Birds HD, mindenesetre a PlayBook olyan természetességgel és pillanatnyi megtorpanás nélkül futtatja a játékot, mintha eredetileg is erre találták volna ki, nem pedig egy üzletinek mondott tablet lenne. A 288 pályát tartalmazó játék mindegyik pályája teljesen folyamatos mozgást produkál bonyolultabb fizikai számítások esetén is, a nagyobb kijelzőn pedig sokkal élvezetesebb a játék, mint bármilyen okostelefonon - arról nem beszélve, hogy ha van hozzá kábelünk, akár tévére is kirakhatjuk a csúzlizást a család vagy a baráti kör totális (le)épülésére.

Az Angry Birds tehát PlayBookon is működik, méghozzá nagyon is jól, a madarak mérgesek, a disznók zöldek és idiótán röfögnek, a 7 hüvelykes tableten pedig az egész játék sokkal jobban üt, mint ütne bármilyen BlackBerry okostelefonon (ha lenne) - lehet, hogy az Angry Birds lejárt lemez, de ettől még jó látni, hogy megérkezett végre a PlayBookra is. 

Várjuk a többieket is.

Címkék: angry playbook birds

süti beállítások módosítása